VALİ AHMET HAMDİ NAYİR YANGIN BÖLGESİNDE

Yaşam Yayın: 16 Eylül 2017 - Cumartesi - Güncelleme: 16.09.2017 17:11:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3228 okunma
Google News

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Kabaklar, Göncek ve Yenice köylerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangınında zarar gören alanları ve soğutma çalışmalarını yerinde inceledi.

Çavdarhisar Kaymakamı ve Emet Kaymakam vekili Kadir Yurdagül ve Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım ile birlikte Emet ilçesindeki 3 farklı noktada çıkan yangın bölgesine giden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kabaklar köyünde vatandaşlarla bir araya geldi, köy halkına desteklerinden dolayı teşekkür ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

Kabaklar köyü ziyaretinde Göncek, Yeniceköy, Katrandağı ve Kabaklar köyü muhtarları Niyazi Yaldız, Yakup Gürkan, Kemal Fidan, Mehmet Karaca da hazır bulundu. 

Orman yangının yaklaşık 7 saat içerisinde kontrol altına alındığını kaydeden Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, ihbar gelir gelmez harekete geçildiğini, 1 amfibik uçak, 11 helikopter, 80 arazöz, 10 dozer, 7 greyder ve 300 personel ile yangına en kısa sürede müdahale edildiğini söyledi. 

“300 HEKTAR ORMANLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ”

300 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü açıklayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu, zarar gören alanların en kısa sürede ağaçlandırılacağını söyledi. Yangından zarar gören vatandaşlara da gerekli desteğin verileceğini belirten Vali Nayir, “Topraklarımızın yüzde 56’sı orman diye övünüyoruz. Bu tür yangınlarımız karşısında hepimiz üzülüyoruz. Tek tesellimiz can kaybımızın olmayışı ve yerleşim yerlerimize ciddi zararlar vermemesi. Artık bundan çıkaracağımız dersler varsa ona bakacak ve kaybettiğimiz orman alanlarını kısa sürede yeniden ağaçlandıracağız. Böyle bir sıkıntıdan yine birlik ve beraberliğimizi göstererek çıktık. Yalnızca orman teşkilatımız değil, vatandaşlarımız, özel firmalar, STK’lar, belediyelerimiz hepsi üzerine düşeni yaptı. Gönül arzu eder ki böyle bir olay yaşamayalım ama yaşadıktan sonra da birlik, beraberlik içerisinde, kimse kimseyi suçlamadan bu işi de aşmamız lazım, onu da yapabildik hamdolsun” dedi. 

Yangının batı cephesi ile bölgeye hakim Katrandağı köyünden yangının etkili olduğu alanlarda incelemelerde bulunarak çalışmaları yerinde gören Vali Ahmet Hamdi Nayir toplanma merkezinde söndürme faaliyetine katılan personel ve vatandaşlarla görüştü, desteklerinden hepsine ayrı ayrı teşekkür etti. 

İncelemelerin ardından Hasanlar köyünde de vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Nayir köy halkına geçmiş olsun temennisinde bulundu, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.