Vali Dr. Ömer Toraman, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde

Gündem Yayın: 31 Ekim 2019 - Perşembe - Güncelleme: 31.10.2019 10:47:05
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2433 okunma
Google News

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulundu.
 KÜTÜPHANE AÇILIŞI YAPTI
Vali Dr. Ömer Toraman, Tavşanlı’da ilk olarak Moymul Ortaokulunu ziyaret edip kurulumu tamamlanan Moymul Ortaokulu Z Kütüphanesi’nin açılışını yaptı. 

 


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan zenginleştirilmiş kütüphanede incelemelerde bulunan Vali Toraman öğrencilerle de bir süre sohbet edip kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını istedi. 
143 bin TL’ye mal olan kütüphanede öğrenciler bin adet kitap ve 7 adet üst düzey bilgisayardan yararlanacak. 
MOYMUL HAMAMI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Vali Dr. Ömer Toraman, Tavşanlı Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan tarihi Moymul Hamamı’nda da incelemelerde bulunup bilgiler aldı. 
“HEM ÇOCUKLARIMIZ FAYDALANACAK HEM DE TARİHİ YAPI KORUNACAK”
Başta Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Vali Toraman, “Önemli bir kültür envanteri restore edilerek geleceğe aktarılması sağlanmış. Tavşanlı Belediyesi, Tavşanlı Kaymakamlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde burada bir kütüphane, gençlerin faydalanacağı bir mekan oluşturulması planlanıyor. Projeden memnuniyet duyduk. Burası faaliyete geçtiğinde hem çocuklarımıza hizmet veren bir mekan haline gelecek hem de yapı korunmuş olacak” dedi. 
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDE TANAP DESTEKLERİNİ İNCELEDİ
Ziyaretlerine Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam eden Vali Toraman, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan proje ve TANAP desteği hakkında bilgiler aldı.
Atölye ve laboratuvarları gezen Vali Toraman, çalışmaları inceleyip bilgiler aldı.
“MESLEKİ EĞİTİM DESTEKLENMELİ”
Mesleki eğitimin önemini belirten Vali Toraman, “Türkiye’nin geleceği, refahın artması ve sanayisinin gelişimi açısından mesleki eğitim çok önemli. Burada da çok güzel projeler, çalışma ortamları ve laboratuvarlar oluşturulmuş. Amacımız burada iyi eğitim almış çocuklarımızın bilgilerini sanayide tatbik etmeleri. Mesleki eğitimi desteklemeli ve mesleki eğitime giden çocuklarımızı teşvik etmemiz lazım” diye konuştu. 
TRAFİK EĞİTİM PİSTİNİN AÇILIŞINA KATILDI
Tavşanlı Belediyesi tarafından Ada Mesireliği’ne inşa edilen ve Kütahya’nın tek “Trafik Eğitim Pisti” Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman’ın katılımıyla açıldı.
“ÇOCUKLARIMIZ KURALLARI UYGULAMALI ÖĞRENECEK”
Trafik kazalarını en aza indirip can ve mal kaybını önlemek için trafik bilincinin küçük yaşlarda oluşturulmasının önemine dikkat çeken Vali Dr. Ömer Toraman, “Topyekûn bir seferberlik içerisinde trafik eğitimine önem verilmesi gerekiyor. Jandarma, emniyet ve milli eğitim teşkilatımız iş birliğinde çocuklarımız bu pistte trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrenecekler. Çocuklarımız kuralları öğrendikten sonra trafik kurallarına uymayan anne ve babalarını da uyaracak bu konuda görev alacak” dedi. 
Vali Dr. Ömer Toraman ziyaretlerine Tavşanlı Adliyesi ile devam etti. Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman’ı ziyaret eden Vali Toraman, çalışmalar ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler aldı. 
TAVŞANLI OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ TOPLANTISINA KATILDI
Vali Toraman daha sonra Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Müteşebbis Heyeti Toplantısına başkanlık etti. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
BAŞTAŞ’I ZİYARET ETTİ
Vali Dr. Ömer Toraman Tavşanlı’da son olarak Baştaş Beton Parke, Bordür, İnşaat, Nakliyat, Madencilik, Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Tavşanlı Şubesi ile Baş Tarım’ı ziyaret etti. 
Fabrika sahibi Ahmet Baş ile fabrika müdürü İsmail Kocakır tarafından karşılanan Vali Toraman, üretim alanlarında incelemelerde bulunup bilgiler aldı. 
Vali Dr. Ömer Toraman’a Tavşanlı’daki ziyaretlerinde; Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, il Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile bazı daire müdürleri eşlik etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.