VALİ NAYİR 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI

Gündem Yayın: 02 Aralık 2016 - Cuma - Güncelleme: 02.12.2016 11:42:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3373 okunma
Google News


UNESCO'nun 'Yaşayan İnsan Hazinesi' ödüllü sanatçısı Sıtkı Olçar’ın kızı, seramik sanatçısı Nida Olçar’ın öncülüğünde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle bir etkinlik düzenlendi.

Sera AVM’deki etkinliğe Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, 7 engelli derneği temsilcileri ile üyeleri, engelliler ve aileleri katıldı. 

Engellilerle birebir görüşen Vali Ahmet Hamdi Nayir, tek tek sohbet edip istek ve arzularını dinledi. 

Seramik sanatçısı Nida Olçar farkındalık oluşturmak için düzenledikleri etkinliğe destek veren ve katılan herkese teşekkür etti. Olçar, engellileri sosyal yaşama adapte etmek adına etkinliğe özellikle evden çıkamayan engellileri davet ettiklerini söyledi.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Belediyesi’nin engelliler için yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan Saraçoğlu, “Yaşanabilir bir şehir oluşturmak belediyelerin başlıca görevlerinden biridir diye düşünüyoruz. Bu anlamda şehrimizdeki bütün alanlarımızı burada yaşayan herkesin rahat bir yaşam sürebilmesi için düzenliyoruz. Engellilerimizin hiç kimseye ihtiyaç duymadan gezebilmesi için çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Bunun yanında belediye olarak bütün engelli derneklerimizin aynı çatı altında toplanabileceği bir sosyal tesisin çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Engelliler ve aileleri ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, “Bugünün kahramanları ailelerimizdir. Onlar, çocuklarını alıp bu etkinliğe getirerek sosyal bir cesaret örneği sergilediler” dedi. 

Her bireyin birer engelli adayı olduğuna dikkat çeken Vali Nayir, “Toplum içerisindeki engellilerimizi ve ailelerimizi düşünürsek nüfusumuzun yarısı bu olayla doğrudan ilgili. Diğer yarısının ise kalp ve merhamet yönünden buna duyarsız kalması mümkün değil. Hem merkezi hem de yerel idareciler olarak engellilerin problemlerini çözmede, onların sosyal hayat içerisinde kendilerine yer bulabilmelerini sağlamada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda önemli bir görev de Sivil Toplum Kuruluşlarına düşüyor. Gördüğümüz kadarıyla onlar da üzerlerine düşeni hakkıyla yapmaya çalışıyor. Daha güzel ve daha sağlıklı bir gelecek için, engellilerimizin de toplum hayatından daha iyi istifade edebilmesi için herkes üzerine düşeni yapıyor. Bu yüzden burada bir araya gelmemizin manası büyük” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sera AVM Müdürü Atakan Tahmaz’a desteklerinden dolayı engelli dernekler adına Vali Ahmet Hamdi Nayir tarafından plaket verildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, hayırseverler tarafından alınan iki tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engellilere verdi. 

Etkinlik, engelliler ve ailelerinin ‘Ekşi Elmalar’ filmini izlemesiyle sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.