VALİ NAYİR’DEN HALK EĞİTİM MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU ZİYARETİ

Gündem Yayın: 22 Şubat 2018 - Perşembe - Güncelleme: 22.02.2018 19:06:04
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
1586 okunma
Google News


Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunu ziyaret etti. 

Vali Nayir’e İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar ile eşi Seramik Öğretmeni Yasemin Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Davut Ezen eşlik etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ziyaretine İşaret Dili Kursuyla başladı. 

Kursiyerleri tebrik eden Vali Nayir, “Toplumumuzda yüzde 10 civarında engelli olduğu tahmin ediliyor. Bunların içerisinde konuşma engelli olanlar bu hizmetten en iyi şekilde istifade etmiş olacaklar. Biz devlet olarak engellilerimizin her noktaya kadar hizmet alabilmesi için ulaşmasını sağlıyoruz ama oraya kadar gitmesi de işi çözmüş olmuyor. Orada da mutlaka halini anlatabileceği birine ihtiyaç var. Tüm kurumlarımızda bu çalışmayı yaparak eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

Ülkelerindeki karışıklık ve savaş sebebiyle yurtlarını terk etmek zorunda kalan mültecilere yönelik açılan Türkçe Kursuna da katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir, dil öğrenmenin önemine dikkat çekti. Vali Nayir, “Ülkemizden dilimizi öğrenerek ayrılırsanız size de faydası olur. Dilimizi öğrendiğiniz takdirde hem burada kaldığınız süre içerisinde rahat edersiniz hem de ömrünüz boyunca bir dilden de anlamış olursunuz” ifadelerini kullandı. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra lise mezunlarına yönelik açılan ücretsiz Üniversite Hazırlık Kursundaki öğrencilerle bir araya geldi. Şans eseri bir başarı elde edilemeyeceğini, hedefe ulaşmak için gayret gerektiğine vurgu yapan Vali Nayir, “Burada değerlendirebileceğiniz her vakit, çözebileceğiniz her soru sizleri binlerin önüne geçirecek. Hayatta tesadüfen elde edilmiş bir başarı yok, her başarının altında biraz ter biraz irade var. Sizler de o iradeyi göstermiş, buraya kadar gelmişsiniz. Yalnızca bu sınıfta olmasın çalışmalarınız, evlerinizde de tekrar etmeli, yeni sorular çözmelisiniz. Ailenizin, büyüklerinizin, milletimizin sizden beklentilerini ve isteklerini bilecek çağdasınız. O beklentileri karşılamaya, isteklere ulaşmak için gayret gösterirseniz amacınıza ulaşırsınız. Biz inanıyor ve güveniyoruz gençlerimize” diye konuştu.

“Okuma Yazma Seferberliği” kapsamında başlatılan Okuma Yazma Kursuna katılan kursiyerlerin de dersine katıldı Vali Ahmet Hamdi Nayir. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okuma yazma seferberliğini duyar duymaz kursa kayıt olduklarını söyleyen kursiyerler, “Bu seferberlik bizim için çok güzel bir fırsat oldu. Türk kadını olarak her şeyin üstesinden geliriz” dedi.

Kursiyerleri tebrik eden Vali Ahmet Hamdi Nayir,  Okuma Yazma Seferberliğine ilişkin önümüzdeki günlerde bir toplantı düzenleyeceklerini kaydetti ve ekledi: “Hepinizi tebrik ediyorum. Buraya gelmek cesaret ister, siz o cesareti göstermişsiniz.”

Vali Ahmet Hamdi Nayir çini, giyim atölyeleri ile yiyecek, içecek hizmetleri, bilgisayarlı muhasebe, mefruşat kurslarını da ziyaret edip kursiyerlerle görüştü, sohbet etti. 

Kursların çok yönlü faydasına dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, Burada üretici olmanın mutluluğunu yaşıyorsunuz, evinizde kullanmadığınız malzemeleri kullanılır hale getiriyorsunuz, kültürümüze katkı sağlıyor, Kütahya’nın kültürünü yaşatıyorsunuz. Burada yeni dostluklar oluşturuyorsunuz. Biz sizlerin sınıflarınızda bir şeyler öğrendiğinizi görünce seviniyoruz. Bu binaların, bu emeğin karşılığı da bu. Devlet buraya masraf ediyor, bu binaları yapıyor ama binalar tek başına bir anlam ifade etmiyor. Sizler burayı kıymetli hale getiriyorsunuz. Yoksa buralar zayi olur gider. Kursa gelmenize sebep olan, sizleri idare eden yakınlarınızı da tebrik ediyorum” dedi.
 
“ÖRGÜN EĞİTİM NE KADAR ÖNEMLİYSE BU KURSLARIMIZ DA O KADAR ÖNEMLİ”

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ziyaretini öğretmen ve usta öğreticilerle görüşerek tamamladı. İstek ve arzuları dinleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, örgün eğitimle yaygın eğitimin bir farkı olmadığını her ikisinin de önemli olduğunu belirtti. Vali Nayir, “Bizlerin gözünde örgün eğitimle yaygın eğitimin bir farkı yok. Yaş grupları, alanları farklı da olsa sonuçta daha iyi yetişmiş insan gücüne hizmet eden alanlar birbirinden farklı değil. Örgün eğitim ne kadar önemliyse, yaygın eğitimdeki bu kurslarımız da o kadar önemli diye düşünüyoruz. Sizlerin bu gayretleri bizim açımızdan bakıldığında devletimizin ihtiyaç duyduğu iyi yetişmiş insan gücünü elde etmede, insan mutluluğunu, refahını artıracak faaliyetlerden bir tanesi. Sizler de bunun bir bölümünü sorumluluk olarak üzerinize almışsınız, buradaki annelerimize, teyzelerimize, gençlerimize hizmet veriyorsunuz. Hem bildiklerinizi aktarmanın lezzetini yaşıyorsunuz hem de verilen görevi yapmanın huzurunu yaşıyorsunuz. Bizlerin, size verebileceği destek, sizlerin gayretleri geleceğe dair önemli sonuçlar doğuracaktır. Sizler, buradaki faaliyetinizle belki 10 yıl sonrasının Türkiye’sini gerçekleştirme faydasını sağlıyorsunuz” dedi.

“KENDİNİZİ MUTLU VE FAYDALI HİSSETMENİZ LAZIM”

Açılan kurslarda kursiyerlerin üreticilik mutluluğunu yaşadığını, Kütahya’nın kültürel değerlerinin de canlı tutulmasına bir fırsat sağlandığını ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Halk eğitim kurslarımız birçok açıdan çok önemli. Üretici olmanın zevkini yaşatıyor. Birçok annemiz, teyzemiz belki hayatta kendini o tatta hmedi, her şeyi hazır aldı kullandı ama bir tanesini kendi diktiği zaman, nakışa kendi eliyle renk, şekil verdiği zaman kendini mutlu hti. Usta öğreticilerimiz yeni bir şey aldırmaktansa eskileri değerlendiriyor. Bu da çok önemli. Bizler evimizde kullanmadığımız, sandığımızda duran şeylere mutlaka bir şekil verip onları yeniden kullanmamız lazım. Onu da siz öğretiyorsunuz kursiyerlerimize. Aynı zamanda kültürümüzde yer alan nakışların, renklerin yaşamasını sağlıyorsunuz. Milletlerin gücü kültürleriyle ölçülüyor. Ne kadar zengin kültüre sahipsek o kadar güçlüyüz demektir. Sizler onu da yapmış oluyorsunuz. Aynı zamanda burada çok güzel dostluklar da oluşuyor. Aynı sokağın, aynı mahallenin insanı olmayan iki teyzemiz bir araya geliyor. Dolayısıyla buralar çok yönlü hizmet eden kuruluşlar. Sizler de bunun merkezinde olan kişilersiniz. Bu bütün faydaları oluşturan kişiler olarak gittiğimiz yerde başta usta öğreticilerimize teşekkürü borç biliyoruz. Kendinizi mutlu ve faydalı hmeniz lazım” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.