VALİ NAYİR KÖY MUHTARLARIYLA BULUŞTU

Gündem Yayın: 27 Ekim 2016 - Perşembe - Güncelleme: 27.10.2016 16:21:05
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2833 okunma
Google News


Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir köy muhtarlarıyla yemekte bir araya geldi. 

Kütahya İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemek programına Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Hüdayar Mete Buhara, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Merkez ilçe İl Genel Meclisi Üyeleri, bazı daire müdürleri ile köy muhtarları katıldı.

“KÖYLERİMİZİ ŞEHİRLERLE EŞİT KONUMA GETİRMELİYİZ”

Muhtarlara ‘Sizler bizlerin en uç noktalardaki temsilcilerisiniz’ diye seslenen Vali Ahmet Hamdi Nayir, muhtarların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nezdinde ayrı bir kıymeti olduğunu söyledi. Vali Nayir, “Yönetimin insanımıza en yakın olduğu yerde seçimle başa gelerek görev yapmaya çalışan kamu yönetiminin görevlilerisiniz. Yürütmenin başı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Sayın Cumhurbaşkanımız da muhtarlarımızla çok sık bir araya gelip sizler aracılığıyla milletimize mesaj vermekte. Sizlerinin öneminin farkında olan bir Cumhurbaşkanıyla çalışmak hem sizler hem de bizler için bir övünç kaynağı. Köylerimizi şehirlerle eşit konuma getirme gayreti içerisindeyiz. Şimdi her köyümüzde elektrik de, şebeke de var. Artık köylerimize asfaltı değil, sıcak asfaltı götürmeye çalışıyoruz. Köylere hizmet götürürken İl Özel İdare kaynaklarımız, Köylere Hizmet Götürme Birliği kaynaklarımız ve aynı zamanda bazı bakanlıklardan elde edebildiğimiz kaynaklarla köylerimize hizmet götürmeye çalışıyoruz. İnanıyorum ki sizler de bu çalışma içerisinde aktif olarak yer alıyorsunuz” diye konuştu.

“KLORLAMA CİHAZINI KULLANMAYI ÖĞRENMELİSİNİZ”

Muhtarlara klorlama cihazı ve su saati uyarısında bulunan Vali Nayir, “Her köyümüzde klorlama cihazımız var. Yapmış olduğumuz denetimlerde görüyoruz ki bir sürü klorlama cihazımız devre dışı kalmış. Muhtarlarımızın bu konuda daha aktif olması lazım. Birçok hastalığın sebebi sularımızın yeterince klorlanmamış olmamasından. Arkadaşlarımız klorlama cihazlarını kullanmayı öğrensinler. Bir diğer önemli husus da su saati takmalısınız. Yoksa israfı önleyemiyoruz, aşağı koddaki yerler yeterince su almıyor. Bilecik’te muhtarlarımızın gayretiyle bunu başarmıştık. Hatta ön ödemeli sayaç taktırmıştık, muhtarlarımız da kendini kurtarmıştı. Böyle bir kararlılık sergilersek içme sularımızdaki su saati takma ve klorlama cihazlarımızı yerine getirmiş oluruz” dedi.

“MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİNİN ÖZÜ”

Muhtarların demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Muhtarlarımız demokrasinin özü. Halkın seçtiği ilk kişiler, devletle de temas noktası. Bizim yanımızdaki kıymetiniz bu. Bu kıymeti bilerek sizlerin aracılığıyla yürüteceğimiz hizmetlerde daha başarılı olmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de İl Genel Meclisi Başkanımız ve üyelerimizle birlikte karar organımızı usulüne uygun çalıştırıyoruz, elimize geçen imkanları da en uygun şekilde köylerimize götürmeye çalışıyoruz. Her köy bizi misafir etmek istiyor ancak vaktimiz buna çok uygun olmayabiliyor. Devlet olarak bize gösterdiğiniz ilgi, itimat gerçekten takdire değer bir durum. Hem geriye dönerek 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü kutluyor, görüştüğünüz 2017 yılı bütçe ve plan çalışmalarınızın hayırlı olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir yemeğin ardından köy muhtarlarının istek ve taleplerini dinledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.