VALİ NAYİR, TAVŞANLI ATIK SU ARITMA TESİSİNİ İNCELEDİ

Gündem Yayın: 05 Aralık 2017 - Salı - Güncelleme: 05.12.2017 09:39:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2980 okunma
Google News

VALİ NAYİR, TAVŞANLI ATIK SU ARITMA TESİSİNİ İNCELEDİ
Bir dizi ziyaret ve inceleme için Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine giden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Tavşanlı Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’e, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara ile Tavşanlı Belediye Mustafa Güler eşlik etti. 

“BÖLGEDEKİ EN BÜYÜK TESİS”

Atık su arıtma tesisinin bölgedeki en büyük tesis olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, “1,5 yıl gibi kısa sürede tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisi Ekim ayında tam kapasiteyle çalışmaya başladı ve geçici kabulü gerçekleştirildi. Tavşanlı Ekmekçi Dede mevkiinde 2 dönüm araziye konuşlandırılan tesis idari ve teknik değerlendirme binaları, 2 adet havalandırma havuzu ve 2 adet çökertme havuzundan oluşuyor. Tesis 2 km'lik kollektör hattından gelen şehir atık sularını günde 900 m3 arıtarak Adronos Çayına bırakıyor. Proje ilçe nüfusu 90 bini aştığında bir havuz daha yapılacak şekilde projelendirildi” dedi.

“BÜTÜN İLLERİMİZİN VE İLÇELERİMİZİN İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR TESİS”

23 bin TL maliyetli atık su arıtma tesisinin önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Tavşanlı Belediyemizin evsel atıkları arıtmaya tabi tuttukları atık su arıtma tesisini gezdik. Yakın bir zamanda hizmete alınmış, önemli bir çalışma. Bu tesisler olmadan çevreye vermiş olduğumuz büyük zararlar var. Buradan çıkan su yalnızca ülkemizin bu kısmına değil, gittiği her tarafa zarar verebilecek etkiye sahip. Buradaki tesis de modern bir tesis olmuş.  Bütün illerimizin ve ilçelerimizin ihtiyaç duyduğu bir tesis. Bizim çevreye karşı sorumluluğumuz büyük bir sorumluluk. Onun için evsel atıklarımızı arıtmadan doğaya verirsek hem doğaya hem de gelecek nesillere büyük zararımız olacağını biliyoruz. Maliyetli bir çalışma. 23 bin lirayla ortaya çıkmış büyük bir yatırım. Mutlaka bunun bize büyük bir geri dönüşü olacak. Çevremizi daha güzel, geleceğimizi daha emin ellere teslim edeceğimiz bir yapıya ulaşmış olacak” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.