VALİ ŞERİF YILMAZ: “KÜTAHYA 2015’TE ALTIN YILINI YAŞADI”

VALİ ŞERİF YILMAZ: “KÜTAHYA 2015’TE ALTIN YILINI YAŞADI”

Ekonomi Yayın: 21 Ocak 2016 - Perşembe - Güncelleme: 21.01.2016 11:19:08
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
3934 okunma
Google News

VALİ ŞERİF YILMAZ: “KÜTAHYA 2015’TE ALTIN YILINI YAŞADI”

2016 Yılı 1’inci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kütahya Valisi Şerif Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Şerif Yılmaz başkanlığında Özel İdare İl Genel Meclisi salonunda bir araya gelen il ve bölge müdürleri, müdürlükleriyle ilgili projeler ve projeler için harcanan bütçeler hakkında önemli bilgilerin sunumunu gerçekleştirdi.

Toplantıya Vali Şerif Yılmaz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, bölge ve il müdürleri katıldı.

“852 MİLYON TL HARCAMA YAPILDI”

2016 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında 2015 yılının 12 aylık döneminde yapılan çalışmalar ile yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu ve yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirilmesi, sorun, darboğaz ve çözüm önerilerinin görüşüleceğini ifade eden Vali Şerif Yılmaz, “2015 yılı Yatırım Programında ilimiz genelinde 693 kamu yatırım projesi yer almıştır. 2015 yılında uygulanmakta olan projeler için toplam 829,8 milyon TL’lik yatırım öngörülmüş ve öngörülen ödenek üzerinde sağlanan ek ödeneklerle birlikte toplamda 852 milyon TL harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 102,6’e tekabül etmektedir. 2015 Yılı yatırım programında ilimizde en büyük payı yüzde 24,6 ile diğer kamu hizmetleri sektörü almıştır. Bu sektörü sırasıyla yüzde 22,5 ile eğitim, yüzde 18,3 ile ulaştırma, yüzde 10,8 ile imalat sektörü izlemektedir” diye konuştu.

“KÜTAHYA İÇİN ATILIM YILIYDI”

Kütahya’nın 2015 yılında atılım ve altın yılını yaşadığını kaydeden Vali Şerif Yılmaz, “Ek ilave kaynakların ilimize aktarılmasında ilimize verilen destekten dolayı öncelikle Sayın Başbakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum. 2015 yılı Kütahya için bir atılım yılı oldu. Bugüne kadar yapılanların ötesinde hizmetlerin gerçekleştirilmesinde belki uzun yıllar yapılamayan çalışmaları 2015 yılında gerçekleştirmiş olduk. Bu gerçekleştirmede emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Çünkü zaman zaman kaynağımız olduğu halde bunu hayata geçiremiyorduk. Bugün çok şükür hem mevcut kaynaklarımız, hem de talebimizin ve mevcut öngörülerimizin ötesinde sağlanan ek kaynaklarla beraber Kütahya bu yıl altın yılını yaşadı” dedi.
 
Toplantıda Vali Şerif Yılmaz bölge ve il müdürlerinden yatırımlar, bütçe ve harcamalar hakkında bilgiler aldı. 

2016 Yılı 1’inci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı soru ve görüşlerin alınmasının ardından sona erdi.
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.