VALİ ŞERİF YILMAZ PAKİSTANLI YATIRIMCILARI KABUL ETTİ

Ekonomi Yayın: 11 Mayıs 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 11.05.2016 19:14:51
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2963 okunma
Google News

VALİ ŞERİF YILMAZ PAKİSTANLI YATIRIMCILARI KABUL ETTİ
Kütahya’nın Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2. Etap’ta yatırım yapma kararı alan Pakistanlı iş adamları Vali Şerif Yılmaz’ı ziyaret etti.
 
Vali Şerif Yılmaz, Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2. Etap’ta 40 bin m2 alanda ilaç ve serum fabrikası kuracak olan Pakistanlı heyeti makamında kabul etti.
 
Ziyarette AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Pakistan’dan gelen Searle Limited Şirketi İcra Kurulu Başkanı Dr. Syed Nadeem Ahmed, Rains Şirketi Genel Müdürü Mansoor Dilawar Mac, Mac Rains Şirketi Şirket Ortağı ve proje koordinatörü Dr. Muhammad Nasir hazır bulundu. 
 
Kütahya’daki ilgiden memnun kaldıklarını dile getiren Searle Limited Şirketi İcra Kurulu Başkanı Dr. Syed Nadeem Ahmed ise, “Burada yapılacak fabrika 3 kompleksli. İçerisinde ilaç ve serumun yanı sıra onkoloji ilaçları da var. 5’inci kalkınma bölgesi olduğu için buradayız. Alabileceğimiz finansal destek ve muafiyetler noktasında bilgilendirildik. Türkiye ve Pakistan ortak duygulara sahip iki ülke. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün derslere konu olduğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın övgüyle anıldığı bir ülkenin evlatları olarak Türkiye ile gönül bağımız var” dedi.
 
MİLLETVEKİLİ VURAL KAVUNCU: 18 ÜLKEDE HİZMET VEREN BİR FİRMA
 
Pakistanlı firma hakkında bilgiler veren Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, “İsviçre merkezli, 18 ülkede hizmet veren, yeni teknoloji bütün ilaç sistemlerini üreten bir firma. Türkiye’de kendimize ait yeni bir molekülümüz yok ve stratejik hedeflerimiz arasında. Yeni molekül araştırmalarında şuanda Dünya’da 450 milyar dolarlık bir araştırma pazarı var, 80 milyar doları da harekete geçmek üzere. Bu firmanın yeni molekül çalışmaları var en büyük hedefleri Türkiye’de üretim ve AR-GE üssü kurmak, Afrika ve Arabistan pazarına buradan bir geçiş sağlamak. Bu anlamda Türkiye onlar için uygun” ifadelerini kullandı.
 
VALİ ŞERİF YILMAZ: KÜTAHYA YATIRIM İÇİN EN UYGUN İLLERDEN BİRİ
 
Yatırım için Kütahya’nın daha avantajlı bir il olduğunu kaydeden Vali Şerif Yılmaz, “Sizinle birlikte eş zamanlı altyapı çalışmalarını yapabiliriz. Bizim için şuanda Türkiye’de yatırımla ilgili teşvik sistemi özellikle son dönemde yapılan düzenleme ile beraber ilçe bazlı değerlendirme yapıldı. Biz 5’nci kalkınma bölgesi olarak Batı’daki son bölgeyiz, başka yok. Bir diğer avantajımız Kütahya’nın küçük bir il olması. En ufak bir hususta çok rahat şekilde ilin valisi dahil olmak üzere herkese kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kardeş ülke olarak da biz burada sizlere gönülden destek vereceğiz. Dünyanın bugün dört bir yanında İslam coğrafyasında kan akıyor. Hem ticari, hem siyasi birbirimize destek olmalıyız. Normal ticari faaliyetin dışında ve ötesinde sizinle beraber olduğumuzu bilmelisiniz” diye konuştu. 
 
Samimi bir sohbet havasında geçen ziyarette Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti’nin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ilk kabul eden ülke olan ancak Amerika ve İngiltere'nin baskıları sonrası vazgeçme kararı alan Pakistan’ın 80’li yıllara damgasını vuran “Cive Pakistan” şarkısını hatırlatması tebessüm ettirdi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.