Vali Toraman, Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Törenine Katıldı

Gündem Yayın: 29 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 29.05.2019 11:19:11
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1181 okunma
Google News

Vali Dr. Ömer Toraman, Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Törenine Katıldı
 
1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 58 Kıbrıs gazisine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından hazırlanan “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” törenle verildi. 

 

Tavşanlı Kaymakamlığında düzenlenen törene; Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, İl Jandarma Komutanı Vekili Yarbay Kamil Çelik, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, Kıbrıs gazileri ile aileleri katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ile Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan tören Kıbrıs Barış Harekatı’nın anlatıldığı filmin gösterimiyle devam etti.

 “GÖĞÜS GÖĞÜSE MÜCADELE VERDİNİZ”

Türklerin uğradığı zulme ve baskıya son vermek için gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın Türk tarihinde önemli bir kahramanlık örneği olduğunu ifade eden Vali Dr. Ömer Toraman, “Kahramanlık ruhu Türk milletinin her ferdinde vardır ve şartlar oluştuğu takdirde her yerde ortaya çıkar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugünlere gelmesinde bu harekatın planlanmasından uygulamasına kadar emeği geçen herkesin büyük payı var. En büyük pay şüphesiz ölümü göze alarak göğüs göğüse mücadele eden şehitlerimiz ve siz kahraman gazilerimize ait. Sizin cesaretiniz,  fedakârlığınız ve dirayetinizle bu başarı elde edildi” dedi.

Tarihin hiçbir şeyi unutmayarak muhafaza ettiğini belirten Vali Toraman, “İnşallah gelecek nesiller de bu hadiseleri dinleyerek, okuyarak ve öğrenerek aynı kahramanlık ruhu taşımaya devam edecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bütün yöneticilerine şükranlarımızı arz ediyor, bu kadirşinaslığı gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Dr. Ömer Toraman ile protokol üyeleri tarafından 58 Kıbrıs gazisine Milli Mücadele Madalyası ve Beratı verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.