Vazgeçilmez Bal Kaynağı Bal Ormanları

Gündem Yayın: 07 Eylül 2017 - Perşembe - Güncelleme: 07.09.2017 16:41:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3239 okunma
Google News

Vazgeçilmez Bal Kaynağı Bal Ormanları
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Orman ve Su İşleri Bakanlığının, bal üretiminin artması amacıyla yurt genelinde uygulamaya koyduğu “Bal Ormanları Eylem Planı” kapsamında çalışmalarına devam ediyor.
2013 yılında Kütahya merkez ilçe Karsak Köyü Karakıran Tepe Mevkiinde toprak işlemesi yapılarak 19 Ha. Alan üzerinde kurulun Karsak Bal Ormanı Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü sınırları dahilindeki bal ormanlarından biri.
2013 yılında kurulan Karsak Bal Ormanına akasya, iğde, alıç, ahlat, erik, mahlep, servi türlerinde olmak üzere 5.698 adet fidan dikildi. 120 kovan kapasitesine sahip olan Karsak Bal Ormanı sahası içinde su göleti bulunurken, dikimlerin ardından yapılan kontrollerde kuruyan fidanların yerine yapılan tamamlamalarla sahanın başarısı pekiştirildi. İnsan gücü ile yapılan ot alma ve çapalama çalışmaları ile sahanın bakımı düzenli olarak yapılıyor. 
Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım; Doğal enerji kaynağı olan balın; çocuklarımız, yaşlılarımız, sporcularımız ve hastalıkla savaşanların yanı sıra sağlıklı insanlar tarafından da severek ve bilinçli olarak tüketilen bir besin maddesi olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “ Bizde bu kadar değerli olan bu besin maddesinin kazanımı için bal ormanları kuruyoruz. Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçişin en önemli halkalarından birini oluşturan Bal Ormanlarımızı kurarak toprağı en iyi şekilde değerlendirmeye ve bu önemli besinin vatandaşlara kazanç sağlamasına destek olmaya çalışıyoruz.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.