Yaman: "Sakın Ha ! Aklınızdan Bile Geçirmeyin"

Gündem Yayın: 11 Nisan 2012 - Çarşamba - Güncelleme: 11.04.2012 16:48:32
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2719 okunma
Google News

TÜRKİYE Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman yaptığı yazılı açıklama ile özelleştirme konusunda tepki gösterdi.
Ülkemizin en değerli Milli Serveti Bor madenlerinin ve Termik Santralleri ile Linyit Kömür İşletmelerinin özelleştirileceğine ilişkin haberlere, Maden İşçileri Sendikası Tunçbilek Şube Başkanı Yusuf Yaman sert tepki gösterdi.
Yaman yaptığı açıklamada şunlara değindi;
“Türkiye’nin gözbebeği Stratejik Milli servetimiz olan Bor madenlerinin ve Termik Santralleri ile Linyit Kömür İşletmelerinin özelleştirilmesi için hazırlıkların yapılmakta olduğuna dair haberler son günlerde basında sıkça yer almaktadır. Bu konunun söylenti halinde dahi gündeme gelmesi bizleri son derecede rahatsız etmekte ve gelecek için kaygılandırmaktadır.    
    Dünya rezervlerinin % 73 ünün ülkemizde olduğu Bor Madenlerimizin stratejik önemi her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Bu madenimizin Kamu eliyle işletilmesi sürdürülmeli ve geliştirilerek Bor minerallerine dayalı tesislerin ülkemizde kurularak uç ürünlerinin ülkemizde yapılması sağlanmalıdır. Ülkesini seven, ülkesinin çıkarlarını ve geleceğini düşünen herkes Milli servetimize sahip çıkmak zorundadır.
    50 yılı aşan süre boyunca Linyit üretimi yapan Garp Linyitleri İşletmesi  Tavşanlı ve çevresindeki  yüz binden fazla insanın ekonomik can damarıdır ve  hayati  önem taşımaktadır. Uzun yıllar boyunca bölgenin en önemli geçim kaynağı olan Garp Linyitleri İşletmesi ne ve Termik Santralına el uzatılması, zaten işsizlikten bunalan ve gelecek kaygısı yaşayan toplumu daha da huzursuz edecek ve sosyal patlamanın eşiğine getirecektir. Bu bir uyarıdır…!
    Böyle bir girişim öncelikle biz MADEN İŞÇİLERİNİ ve tüm yöre halkını karşısında bulacaktır.
    Bu nedenle tüm ilgili ve yetkililere seslenerek
    Bir defa daha hatırlatmak isterim ki : SAKIN HA….!  AKLINIZDAN BİLE GEÇİRMEYİNİZ”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.