Yapımcı ve yönetmenler Tepecik'te

Tuna İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Kültür Yayın: 24 Ağustos 2021 - Salı - Güncelleme: 24.08.2021 09:30:21
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1318 okunma
Google News

Aizanoi Kısa Film Festivali'ne katılan yapımcı ve yönetmenler Tepecik'te

 
 

Kütahya Valiliği öncülüğünde Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneğince (ASİFSAD) düzenlenen Aizanoi Kısa Film Festivali'ne katılan yapımcı ve yönetmenler, "Karpuz kabuğundan gemiler yapmak" filmi ile Dünya sinemalarında yer edinen merhum yönetmen Ahmet Uluçay'ın evini ve kabrini ziyaret ettiler. Ünlü yönetmen Ahmet Uluçay'ın evinde ilçeye gelen misafirleri eşi ve oğlu İdris karşıladı.Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Bülent Cebeci, " Sayın Valimiz Ali Çelik'in başkanlığında, derneğimiz bünyesinde festival düzenledik. Güzel sonuçlar aldık.  Sağ olsunlar yönetmenlerimiz, yapımcılarımız birçok film yetkilileri bizle birlikte idi. Festivalimiz güzel gitti. İnşallah bu birincisi ve devamı da gelecektir. " dedi.

 

Senarist yönetmen ve film jüri üyelerinden Kayıhan Başoğlu " Kütahya'nın ilk kısa film festivaline geldik. Hem jüride yer aldık. Dünyanın bir çok yerinden oldukça fazla sayıda film müracaatı oldu. Bizi çok şaşırtan başarılı filmlerle karşılaştık. Bu festivale katılmaktan oldukça gurur duyduk. " diyerek memnuniyetini dile getirdi.Aizanoi Kısa Film Festivali Belgesel dalında "Duende" adlı kısa filmi ile derece alan genç yönetmen Mevlüt Karabulut, " Aizanoi film festivalinde finalist olarak katıldım. Yarışmada ikinci oldum.Ahmet Uluçay  Kütahya’nın hem film yönetmeni hem iyi bir insan olarak, hem kabrini hem de evini yaşadığı yeri görmek, hem de tekrar anımsamak için İstanbul’ dan buraya geldik. " cümleleri ile duygularını ifade etti.Film Festivaline Antalya’dan katılan Mahmut Taş, yaptığı açıklamada; "Antalya’dan katıldık yarışmaya. Asıl mesleğim inşaat mühendisliği. Ancak 5 seneden beri kısa metraj filmler çekiyorum. Bu üçüncü sinema filmim. Bu son filmimde iklim değişikliğine vurgu yapmak istedik. Değerli jüri üyeleri yönetim sağ olsunlar filmimizi çok değerli gördüler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizi burada ağırladılar. Çok güzel bir organizasyon yaptılar. Filmimde  başrol oyuncusu kızım Azra Taş, sinemayı çok seviyor kendisi. " dedi.

 

 

 

Yönetmen ve yapımcı Nazif Tunç ise , Ahmet Uluçay’ın kabri başında yapılan duadan sonra yaptığı konuşmada,  “Burada yatmakta olan şahıs çok kıymetli bir sinemacıdır. Anadolu’nun bir ocağından  çıkıpta dünya sinemasının Anadolu sinemasını  istiklali için bağımsızlığı için irfan için bir takım şeyler  için bir mücadele içinde olması, ömrünü bu yola vakfederek  kendinden sonra gelecek olan bütün gençlere, genç yönetmenlere ve sinemacılara  örnek olması  çok   büyük bir önderliktir. Çok şükür bağımsızlık savaşımızın  başlatıldığı bu topraklarda sinema için değerli ulusal bağımsızlık savaşı sayılabilecek bir mücadeleyi başlatmış olan bir yiğit kişimizdir. Bir Anadolu müslümanıdır. Sinemamızda eksik olan şeyi Ahmet Uluçay’da bulduk. Sinemamızda ne eksikti ? Anadolu eksikti. Tek bir filmle de olsa bunu dünyaya büyük ve gür bir sesle çağlayan olarak aksettirmiş bir sinemacıdır. Bundan sonraki sinemacılarımıza  bize diretilen bize güdümlü olarak zorlatılan tahakküm edilen  sinemanın dışında  Anadolu'nun da hür orijinal ve  kendi yatağında akan çağlayan olarak örnektir. O açıdan biz sinemacıların muhtaç olduğu bir şeyi de bize Anadolu'dan Ahmet Uluçay göstermiştir. Çok büyük sorumluluklar yüklenerek  gayretler sarf ederek inşallah onu mahcup etmeyeceğiz." diyerek duygularını dile getirdi. Tavşanlı esnafından Tahsin Kiriş ; Uluçay’ın yakın arkadaşı olduğunu söyledi.Gelen katılımcılara Uluçay’la  olan anılarını anlattı.Tepecik Beldesinde Ahmet Uluçay'ın evini ve kabrini ziyaret eden yönetmen ve senaristler, daha sonra yöre lezzetlerinden oluşan yemeklerden, dondurma ve kaymak gibi ikramların ardından ilçeden ayrıldı.

 

 

 

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.