Yarım asırlık dostların vefa örneği ;Uşak buluşması

Yaşam Yayın: 04 Ekim 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 04.10.2017 15:33:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3590 okunma
Google News

Yarım asırlık dostların vefa örneği ;Uşak buluşması.

Eskişehir Maarif Koleji mezunu olan işadamı İsmet Güral ve sınıf arkadaşları Uşak’ta buluştu.

Uzun yıllardır geleneksel olarak her yıl farklı bir şehirde bir araya gelen Eskişehir Maarif Koleji mezunları, hatıralarını yad etmenin yanında o illerin kültürel ve turistik zenginliklerini de görme fırsatı buluyor.

Güral ve arkadaşları, Uşak’ da Belediye ve hükümet binalarının ortasında bulunan ve Cumhuriyetimizin 75. Yılında yapılan Zafer Anıtını ziyaret etti. Kurtuluş Savaşımızı destansı bir şekilde sembolize eden heykel ve röleveler gezi gurubunu derinden etkiledi . Atatürk ve Kurtuluş Anıtında yer alan eserleri huşu içinde izleyen grup, daha sonra Uşak ekonomisinin can damarı ticaret hayatını yakından inceleme fırsatı buldu ve Uşak şehir Müzesi’ni ziyaret etti.

Eskişehir Maarif Koleji mezunları Uşak buluşmasının ikinci gününde Clandras Köprüsü ve Ulubey Kanyonunu gezdi. Öğleden sonra ise güzel bir sürpriz olarak Atatürk ve Kurtuluş Anıtı yapımında katkısı olan Uşak Eski Milletvekili Mehmet Yaşar Ünal , gurubun konakladığı otele gelerek herkeste hayranlık uyandıran eserlerin yapım aşaması hakkında bilgiler verdi ve anıt hakkında yazmış olduğu kitabını imzalayarak gezi grubu üyelerine hediye etti.

Aksam yemeğinde eski anılarla güzel vakit geçiren eski dostlar, ertesi sabah bir sonraki buluşma tarihinde görüşmek üzere vedalaştı. Bir sonraki buluşma ; Eskişehir maarif kolejinden mezuniyetlerinin ellinci yılında kendi okullarında gerçekleşecek.

Dostluklara, arkadaşlığa ve vefaya çok büyük önem vermesi ile bilinen İşadamı İsmet Güral, Lise sıralarında başlayan arkadaşlıkların 50 yıl sonra bile devam etmesinden büyük mutluluk duyduğunu, yılda bir kez yapılan bu buluşmaları son derece anlamlı bulduğunu ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.