Yatalak hastadan etkilendi “felçli hasta yatağı” yaptı

Sağlık Yayın: 24 Aralık 2016 - Cumartesi - Güncelleme: 24.12.2016 08:19:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
9759 okunma
Google News

Yatalak hastadan etkilendi “felçli hasta yatağı” yaptı

Kütahya‘nın Tavşanlı ilçesinde bir emekli kaynakçı, hasta ve yatağa bağımlı bir kişiden etkilenerek üzerinde klozet ile sifonu, lavabo, aydınlatması ve uyarı çağrı butonu bulunan bir yatak üretti.

Tavşanlı ilçesine bağlı Göbel köyünde yaşayan emekli kaynakçı Ahmet Çatalca, özellikle felçli ve yatağa mahkum hastalar için tasarladığı, üzerinde klozet ve lavabosu da bulunan adını da "Felçli Hasta Yatağı" koyduğu ürünü için Türk Patent Enstitüsü kurumundan patent aldı.

Yatağın yanında ayrıca, hastanın tuvalet ihtiyacını gördüğü sırada, kapı önüne koyduğu lamba ile dışarıdan gelecek kişileri uyarıcı ikaz ışıkları da mevcut.

Ahmet Çatalca,  hasta olan kimsesiz bir yaşlının sıkıntılarından çok etkilendiğini ve felçli ve yatağa bağımlı hastalara çare olmak için böyle bir yatak ürettiğini söyledi.

Yatağı, yatalak hastanın kimseye muhtaç olmadan zaruri ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde yaptığını belirten Çatalca, “Üzerinde tuvaleti, lavabosu, çağrı butonu ve aydınlatması bulunan bir yatak ürettim. Felçli ve yatalak hastaların en büyük sorunu tuvalete gitmesidir. Özel tasarladığım klozet, kapağı kaldırıldıktan sonra hasta ihtiyacını rahatlıkla giderebiliyor, sifonu çekip, yanında bağlı tuvalet kağıdını kullanabiliyor. Lavaboda ellerini yıkayabiliyor. Kapıya bir lamba koyarak başka birinin hastanın tuvaleti yaparken içeri girmesini önleyecek bir uyarı ışığı koydum. Yatak çok hijyenik, su geçirmeyen, koku yapmayan bir özelliktedir" dedi.

Böyle bir yatağı bir hafta da yaptığını dile getiren Çatalca, “Türkiye’de yaklaşık 12 milyona yakın yatağa bağlı ve felçli kimsenin olduğunu, bu tür hastalarında sorunlarına çare olmak istiyorum. Bundan dolayı daha fazla üretim yapmak istiyorum lakin maddi imkanım olmadığı için çok yatak üretemiyorum. Bu konuda devletimizden destek bekliyorum” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.