Yeniden Refah Partisi Engelli koordinasyonu

Gündem Yayın: 20 Mart 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 20.03.2021 11:51:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1083 okunma
Google News

Yeniden Refah Partisi Engelli koordinasyon başkanlığı tarafından bir basın bildirisi yayınlandı. Yeniden Refah Partisi Engelli Koordinasyon Genel Başkanlığı Ilce Koordinasyon Başkanı Hüseyin Koçarslan yapılan açıklama ile şu bilgiler verdi, “Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın danışmanlarından 54. Cumhuriyet Hükümetinde sosyal hizmetlerden sorumlu devlet bakanı olarak görev yapan   Prof. Dr. Sacit Günbey’in dünden bugüne çalışmaları doğrultusunda hazırlandı. 
YRP Engelli Koordinasyon birimi olarak yeni çıkaracağımız Engelliler Yasasının ve yürütülmesi hususunda gerekli baskı unsuru olmayı sürdüreceğiz.   Engellilerin sosyal güvenlikle ilgili sorunlarını bire bir takip ederek, çözüm aşamasında gayret göstereceğiz.
Geleceğe yönelik çalışmalarımızı isabetli yapabilmek için engelli envanterinin çıkarılması hususunda çalışmalar ortaya koyacağız.
İktidara geldiğimizde ülkemizde yaşayan 10 milyon engelliye yapacağımız öncelikli hizmetlerin bir kısmı aşağıda sunulmuştur.
Madde 1: İstihdam kamu ve özel sektörde 3 olan engelli şartı, ülkemizde 12.5 engelli vatandaşımızın olması sebebi ile kamu ve özel sektörde engelli çalışma oranı güncellenerek 5’e yükseltilip 18 yaşını geçen ve çalışma kabiliyetine sahip tüm engelli vatandaşlarımızın kamu ve devlet gözetimi altında özel sektörde çalışma kapasitesine göre iş sahibi yapacağız. 
Madde 2: İş kurmak isteyen engellilerimize kurmak istediği iş ile ilgili kurs verilip başarılı olan engelli vatandaşlarımıza belirli oranda hibe verilip vergiden muaf tutulacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.