Yer Altı işçisine Haftada 2 gün Tatil

Yer Altı işçisine Haftada 2 gün Tatil

Gündem Yayın: 02 Mayıs 2015 - Cumartesi - Güncelleme: 02.05.2015 15:34:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3029 okunma
Google News

Kütahya Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu'nun Yer altında çalışan işçileri haftada 2 gün tatil yapması ile ilgili basın açıklması:

"Geçtiğimiz yasama döneminde çıkarttığımız yasalardan en önemlilerinden bir tanesi 6645 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunuydu. Bu yasada yer altında çalışan maden işçilerimizin özlük hakları ile ilgili önemli iyileştirmeler yer almıştı. Bunlardan birisi de günlük çalışma saatlerindeki düzenlemeydi. İşçilerimizden gelen talep üzerine yasaya haftada 2 gün izin yapılmasına izin verecek şekilde yeni bir düzenleme ilave edildi.

            Tunçbilek’te işletmesi devam eden Park Teknik yasanın yürürlüğe girmesiyle bu uygulamaya başladı. TKİ Genel Müdürlüğü GLİ İşletmesinde yer altında çalışan işçilerimiz için de haftada 2 gün tatil düzenlemesi önümüzdeki haftadan itibaren uygulanmaya başlıyor. Maden işçilerimiz ve aileleri için düzenlemenin hayırlı olmasını diliyor, kazasız belasız hayırlı çalışmalar temenni ediyorum."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.