YONCALI TURİZM LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AŞURE DAĞITTI

Kültür Yayın: 30 Ekim 2016 - Pazar - Güncelleme: 30.10.2016 09:12:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5080 okunma
Google News

 
Yoncalı’da Turizm alanında faaliyet gösteren Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu yıl 10.000 kişilik aşure yaparak dağıtımını gerçekleştirdi. 3.kez Sevgi yolu Karagöz camii önünde halka dağıtılan aşureler, öğrenci ve öğretmenler tarafından yapıldı. Sadece Sevgi yolunda değil, Yoncalı Fizik tedavi hastanesi hasta ve yakınlarına, Yoncalı engelli bakım merkezine öğrenciler tarafından dağıtıldı. Aynı zamanda Meydan aşevine de dağıtılmak üzere aşure bırakıldı. Okul-Aile Birliğinin desteğinde, Dumlupınar Servis ve Taşıyıcılar kooperatifi, Çolakoğlu Yemek San. ve Yemek Vakti Yemek fabrikalarının sponsorluğunda, gerçekleşen etkinliğe Kütahya Aşçılar Derneği başkanı Mahir SARI’da üretimde bulunarak bizzat destek verdi. 
Okul Müdürlüğü yaptığı açıklamayla “Muharrem ayının son günlerindeyiz. Hayırda yarışmak, bir tebessüm yaşatmak, sevgi ve muhabbetle bir gelenek üzerinden rıza-ı ilahi kapısına varma telaşındayız. Bugün dört bir yana dağıldık bu telaşla. Etkinliğin bir geleneği yaşatmanın ötesinde, öğrencilerimizde yardımlaşma duygusunu geliştirmek, okulda iş yapabilme ve organizasyon yeteneğini artırmak gibi çok yönlü etkileri oluyor. Okulumuzda öğrencilerimize, Sevgi yolu Karagöz camii önünde Kütahya halkına, yoncalı fizik tedavi hastanesinde şifa bekleyenlere ve refakatçilerine, yoncalı engelli rehabilitasyon merkezine ve meydan aşevi vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığımız yaklaşık 10.000 e yakın aşurenin dağıtımında emeği geçen başta öğrencilerime, öğretmenlerimize, okul-aile birliğimize, değerli esnafımıza ve eşlik eden dostlardan Allah razı olsun” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.