Yönetim krizlerine maruz kalmamak için yeni sistem öneriyoruz

Gündem Yayın: 25 Mart 2017 - Cumartesi - Güncelleme: 25.03.2017 18:10:49
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
4644 okunma
Google News

Kavuncu “Yönetim krizlerine maruz kalmamak için yeni sistem öneriyoruz”
Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Kütahya ve Tavşanlı’dan katılımcılar ile 4 mevsim kahvaltı salonunda Aşiyan Ajans Ahmet Yılmaz organizasyonu ile referandum öncesi değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Kavuncu yaptığı açıklamalarda yeni bir sistem ile elde edilecek avantajları vurgulayarak şunları söyledi, “Burada biz devlet anlayışı bir arada ortak değerler bu ortak bir toprak anavatan ortak bir bayrak ortak bir millet tek millet anlayışı içerisinde bir arada yaşamayı ant etmiş olan insanların yani bir devletin kendi kendinin nasıl yönetileceği hakkında verdiği bir karar. Bürokrasi ve devlet egemen bir yerde yaşamak bizim ortak şikâyetimiz aslında.  Yani insanlar burada devletin milleti için var olması, bir yandan da bu bayrağın, bu çatının sürekliliğin ve bütünlüğünün sağlanması. 2002’nin Türkiye’siyle bugünün Türkiye’si arasında çok büyük farklar vardır. 
Başlangıçtaki 367’lerden, parti kapatmalardan, Cumhurbaşkanımızı o dönemde yetkisizleştirme ve seçilme özelliğini ortadan kaldırmak isteyenlerden tutun da çeşitli e muhtıra deneyimlerine, anayasa mahkemesinden milli güvenlik kuruluna, YÖK’ten Yüksek Askeri Şuraya kadar olan bütün vesayet odaklarının da zaman içerisinde yerli yerine oturduğu veya ihtiyaç olmadığında da fes edildiği bir dönemde yaşıyoruz. Bu yönetim krizlerine bir daha maruz kalmamak için yeni sistem öneriyoruz. Sistem çok karmaşık bir sistem değil. Sadece cumhurbaşkanı ve başbakan olarak iki başlı diye niteleyebileceğimiz biri yetkili ama sorumsuz, diğeri yetkili ve kısmen sorumlu. Böyle bir ortamın tek bir sisteme geçmesini ve yetkilendirerek ve sorumlu tutarak bir sisteme indirgemek istiyoruz.  İkincisi koalisyon hükümetlerini yok etmek istiyoruz. Üçüncüsü askeri vesayeti ortadan kaldırmak istiyoruz. Dördüncüsü millet meclisinin yetkilerinin artırılması yani kanun yapma ile ilgili olan yetkinin sadece görüşmek değil, kanunu sadece meclisin yapabilmesi yönünde yetkilendirilmenin artmasını istiyoruz. Ülkenin bu sayede daha işler duruma geleceği ve hedeflerine ayak bağı olan bir takım kolların üstünden bu şekilde aşabileceğine inanıyoruz.”
Toplantıya Kütahya Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, Tavşanlı Tiyatrocular Derneği Başkanı Vehbi Atabay, Tavşanlı Şura İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Gökçay, Simav Eski Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Yagcı, Tavşanlı Muhtarlar Derneği Başkanı Diler Özden, Tavşanlı Cevizdere Şehitleri Derneği Başkanı Adem Öztürk, Ankara Maliye Bakanlığı / Müfettiş Süleyman Muslu, Kütahya Damla Kız Öğrenci Yurdu İşletmecisi İsmail İnöl,  Kütahya Doruk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fatma Çakır, Kütahya Doruk Gazetesi Kurucusu Ahmet Arabacı, Tavşanlı Çobanköy sakinlerinden Ahmet Derin katıldı. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.