Yüzde 50 iş garantili

Ekonomi Yayın: 07 Şubat 2021 - Pazar - Güncelleme: 07.02.2021 10:05:36
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
1986 okunma
Google News
Kütahya İŞKUR’un işverenlerle imzaladığı işbaşı eğitim protokolleriyle istihdam artıyor. İşbaşı eğitim programıyla kişiler tecrübe ve iş disiplini kazanırken, işveren nitelikli personele kavuşuyor. Yüzde 50 istihdam garantili işbaşı eğitim protokolüyle 150 kişinin NURSAN’da işbaşı eğitime başlayacağını kaydeden Vali Ali Çelik, “Salgın sürecinde istihdamın artmasına ve korunmasına katkı sunan NURSAN ailesine teşekkür ediyorum” dedi. 

Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Nursan Kablo Donanımları A.Ş. arasında “İşbaşı Eğitim Protokolü” imzalandı. 

Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programın imza töreni Kütahya 1. OSB’de faaliyet gösteren Nursan Kablo Donanımları A.Ş’de yapıldı.

Törene; Kütahya Valisi Ali Çelik, İŞKUR İl Müdürü Kamil Uçan, Genel Müdür Çağatay Üstündağ, Fabrika direktörü Recep Bozkurt, İnsan Kaynakları Direktörü Recep Hacıoğlu ile Tavşanlı İŞKUR Müdürü Muhterem Aksoy katıldı. 

“YÜZDE 50 İSTİHDAM GARANTİLİ”

Yüzde 50 istihdam garantili protokol ile kablo montaj işçisi mesleğinde 150 kişinin işbaşı eğitime başlayacağını kaydeden Vali Ali Çelik, işbaşında eğitim alan kişilere Devlet tarafından günlük 108,87 TL ödeme ve uzun vade sigorta yardımı yapıldığını söyledi.
 
 
 
 

“BEKLENTİMİZ YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE İSTİHDAM”

İşbaşı eğitim programlarının başarıyla uygulandığına dikkat çeken Vali Çelik, programdan fayda sağlayan işvereninin katılımcıların yüzde 50’sini istihdam ettiğini ancak beklentinin yüzde 50’nin üzerinde olduğunu söyledi. 

“NURSAN KÜTAHYA İÇİN BÜYÜK BİR DEĞER”

NURSAN’ın Kütahya için büyük bir değer olduğunun altını çizen Vali Ali Çelik, “Kurumsal bir kimlik inşa edebilmiş, bugün hemen herkesin çalışmak istediği bir iş yeri haline gelmiş NURSAN’ın ilimizde hizmet ediyor olması bizim için bir övünç kaynağı. Özellikle salgın sürecinde istihdamın artmasına ve korunmasına katkı sunan NURSAN ailesine şehrim adına teşekkür ediyorum” dedi. 

“3 YILDA 579 İSTİHDAM”

NURSAN Kablo’nun işbaşı eğitim programlarında yüzde 72 istihdam sağladığını ifade eden İŞKUR Müdürü Kamil Uçan, “2017-2020 yılları arasında düzenlenen 796 kişilik işbaşı eğitim programıyla 579 kişi NURSAN Kablo’da istihdam edildi” dedi. 

Protokolün hayırlı olmasını dileyen Nursan Kablo Donanımları A.Ş. Genel Müdürü Çağatay Üstündağ, Vali Ali Çelik’e ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

Protokolün imzalanmasının ardından fabrikada incelemelerde bulunan Vali Çelik; üretim ve işleyiş hakkında bilgiler aldı, personele kolaylıklar diledi. 
 
 
 
 

2 BİN 400 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

Fabrika hakkında bilgiler veren Üstündağ, Tavşanlı ve Kütahya fabrikalarında toplam 2 bin 400 kişinin istihdam edildiğini söyledi. 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.