ZAFER ve KUTSO’dan Mesleki ve Teknik Eğitimde Sonuç Odaklı İş Birliği

Ekonomi Yayın: 01 Şubat 2022 - Salı - Güncelleme: 01.02.2022 13:53:57
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2118 okunma
Google News

ZAFER ve KUTSO’dan Mesleki ve Teknik Eğitimde Sonuç Odaklı İş Birliği

Zafer Kalkınma Ajansının (ZAFER) Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (MEGDEP) kapsamında desteklediği, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KUTSO) başvuru sahibi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ise (KUTSO MTAL) ortak olarak yer aldığı “KUTSO ile Mesleki ve Teknik Eğitimde Sonuç Odaklı İş Birliği” projesi ile KUTSO MTAL’ye CNC ve Kaynak Simülasyon Laboratuvarı kuruldu.

 

Kütahya imalat sanayisinin ihtiyacı doğrultusunda aranan personel niteliğinin ve istihdam edilebilirliğinin artırılmasına katkı sunmak amacıyla hazırlanan proje ile 20 KUTSO MTAL öğretmenine güncel CNC ve kaynak teknolojileri ile okula kurulan sistemlere ilişkin eğitimler düzenlendi.  Kütahya imalat sanayisinde faaliyet gösteren 18 işletme ile görüşmeler yapılarak işletmelerin beklentileri öğrenildi.

 

Projenin tanıtımı ve yaygınlaştırılması faaliyetleri çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kütahya OSB, Kütahya 30 Ağustos OSB ve merkez ilçede yer alan diğer Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri temsilcilerine yeni oluşturulan laboratuvarlar hakkında bilgilendirme ve tanıtımlar gerçekleştirildi. İlimizde 8. sınıflarda okuyan 150 öğrenciye laboratuvarlarda simülasyon sistemleri kullandırılarak uygulamalar yaptırıldı. Öğrencilere mesleki eğitimin öneminden ve KUTSO MTAL’nin alt yapı imkânlarından bahsedildi.

Kütahya imalat sanayisinde yer alan CNC ve kaynak sistemleriyle ilgili iki işletme ile öğrencilerin staj, işletmede beceri eğitimi ve istihdamını kapsayan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

Önümüzdeki süreç içerisinde proje faaliyetleri kapsamında KUTSO MTAL öğretmenlerine simülasyon sistemleri eğitimine ilişkin öğretim yöntem ve teknikleri semineri düzenlenmesi, Kütahya’da faaliyette bulunan işletmelerin insan kaynakları yetkililerinin katılımıyla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle birlikte kariyer fuarı organize edilmesi planlanmakta olup 8. sınıf öğrencilerine yönelik bilinçlendirme ve yaygınlaştırma faaliyetlerine devam edilecektir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.