2. AİZANOİ KISA FİLM FESTİVALİ SON BULDU

Kültür Yayın: 06 Haziran 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 06.06.2022 09:35:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
629 okunma
Google News

2. Aizanoi Kısa Film Festivali kapanışı Türk pop müziğinin sevilen ismi Göksel ile son buldu. Konser öncesinde festivalde kendi kategorilerinde derece alan kısa filmlere ödülleri verildi.

Kütahya Valiliği’nin himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Aizanoi Kısa Film Festivali, Göksel konseri ile son buldu.

Konser öncesinde festival kapsamında derece alan filmlere ödülleri verildi. Toplamda 2 bin 252 uluslararası ve ulusal filimin katıldığı festivalin kapanışında konuşan Vali Ali Çelik, “İki yaşamı ve olguyu tanımlayan tarih ve sanatın unsuru olan sinema ve antik kentte bir aradayız. Kütahya için sinema çok değerli. Çok güçlü bir yönetmenimiz var, Ahmet Uluçay. O’nun tabiri ile benimkisi bir aşk diyor. Her şeye bir aşkla, sevgi ile yaklaşmanın ne olacağına dair güzel bir örnek. Bu festivalin amacının tam noktası da burası. Aizanoi antik kent UNECSO geçici miras listesinde. Umarım kalıcı miras listesine de girecektir. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Vali Ali Çelik’in konuşmasının ardından festivalde derece alan filmlere ödülleri, Vali Ali Çelik, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık verdi.
Başkan Işık, Kültürel Miras kategorisinde ödül alan filme ödülünü verirken, “Unesco’nun geçici miras listesinde yer alan, ata yadigarı dünya mirası Aizanoi’de böyle anlamlı bir festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere başta olmak üzere, özellikle yapımlarıyla festivale katılıp, bu güzel mekanı dünyaya tanıtmamıza vesile olan saygıdeğer yönetmenlerimize ve ödül alan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Sizlere de katılımınız için teşekkür ediyorum. Memleketimize, ülkemize ve değerlerimize sahip çıkmanın göstergesi çok güzel fotoğraf. Sizleri de alkışlıyorum” dedi.

Ödül töreninin ardından Türk pop müziğinin sevilen sesi Göksel sahne alarak kendisinin unutulamaz şarkılarının yanında Türk pop müziğinin sevilen eserlerini de seslendirdi.

2. Aizanoi Kısa Film Festivali kapanış programına Vali Ali Çelik, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Murat Kırbaç, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni, MHP KAÇEP Kütahya Komisyon Başkanı Hülya Öztürk, Türkiye Kamu Sen Kütahya İl Temsilcisi Mehmet Altınok, MHP Kütahya İl ve Merkez İlçe teşkilat yöneticileri, il protokolü ve çok sayıda öğrenci ile Kütahyalılar katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.