2 Dakikalık esirgenen dua bizleri çok yaralamıştır

2 Dakikalık esirgenen dua bizleri çok yaralamıştır

Siyaset Yayın: 01 Mayıs 2015 - Cuma - Güncelleme: 01.05.2015 15:35:34
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3282 okunma
Google News

  2 Dakikalık esirgenen dua bizleri çok yaralamıştır  

 

 

MHP Kütahya 2. Sıra Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Bali;  “ 2 Dakikalık esirgenen dua bizleri çok yaralamıştır”

 

MHP Kütahya milletvekili 2. Sıra adayı Dr. Hüseyin Bali geçtiğimiz günlerde yaşanan olayın üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

MHP Milletvekili Adayı Bali konu hakkında şu açıklamalarda bulundu;

“Bizim için Hisarcık çok önemli. Bir oyun kıymetini biliyoruz. Bir oyun bir bir milletvekilini bir milletvekilinin bir iktidarını değiştireceğini biliyoruz.  Bu kapsamda seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımız 8 Haziran’a kadar devam edecek.. .

Maalesef Türkiye bir korku imparatorluğu haline getirilmiştir. Yüce dinimiz ve mensubu bulunmaktan şeref duyduğumuz İslamiyet hiçbir zaman böyle bir ayrımı kabul etmemektedir. Biz Hisarcık seçim büromuzun açılışında bütün işyerlerinde olduğu gibi hiçbir siyaset gözetmeksizin bir dua edilmesini talep etmiştik. Bunu ilçe başkanımız Hisarcık’ta görevli 5 İmam kardeşimizden rica etmesine rağmen bu imamlarımızın AKP iktidarının zulmünden , sürgünden , geçici görevden , üzerlerine gelebilecek her türlü baskılardan dolayı kabul etmediklerini aslında yaptıklarının yanlış olduğunu kendilerinin de bildiği kanaatindeyim. Ancak burada bir seçim bürosunun açılışında Allah’ın bir iki kelamını , ayetini , hadisini duasını etmenin kime ne zararı olabilir. Bugünde belirtildiği gibi bu Milliyetçi Hareket Partisi değil , Saadet Partisi , Cumhuriyet Halk Partisi , Büyük Birlik Partisi , Adalet Kalkınma partisi ve tüm partiler için olabilirdi. Bizim töremizde ananelerimizde  bilinir ki bir iş yeri açılırken mutlaka dua edilir veya kurban kesilir . Bunun gibi masum bir isteği siyasi korku ile geri çevrildiği için bu olayın da yanlış aksettirildiği için bundan son derece üzüntülüyüz. Dolayısı ile bizim burada sayın hocamız Prof. Dr. Alim Işık milletvekili adayımızın ifade etmek istediği olay oydu. Burada bizim vergilerimizle , bizim ödediğimiz vergilerle Diyanet işleri başkanlığında bir hizmet ifa eden çok değerli imam ve müezzinlerimize asla ve asla bir hakaret söz konusu değildir. Ama bir seçim bürosu da olsa bir yerin açılışında hiçbir siyasi konuşma yapılmadan bir duanın esirgenmesi 3 dakika 2 dakika sürecek bir duanın esirgenmesi gerçekten bizleri çok yaralamıştır , üzmüştür. Biz asla diyanet camiasını , imam ve müezzinler bizim göz bebeğimizdir, onları asla hedef almıyoruz. Sadece bu kişileri , bu şekilde davranmaya sevk eden, tenezzül ettiren, korkutan ve onları bu hale getiren AKP iktidarını ve onların bu zulmünü  kınadığımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz. “

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.