29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ETKİNLİKLERİ ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE

Gündem Yayın: 28 Ekim 2016 - Cuma - Güncelleme: 28.10.2016 16:18:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3455 okunma
Google News

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ETKİNLİKLERİ ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
Cumhuriyet´in 93´üncü yıl dönümü kutlamaları Kütahya´da coşkuyla başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Zafer Meydanı´nda bulunan Atatürk Anıtı´na çelenk sunuldu.

Çelenk sunma törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcıları Sedat Oktar, Hüdayar Mete Buhara, Yüksel Kara ile Aytaç Akgül, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, daire müdürleri, askeri erkan ve STK Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

28 Ekim Cuma günü saat 10:00´da DPÜ Germiyan Kampüsünde gerçekleştirilen Cumhuriyet Koşusu ile başlayan ve 28 Ekim Cuma günü çelenk sunma töreni ile devam eden kutlama törenleri, 29 Ekim Cumartesi günü saat 09:30´da Valilik Makamında Vali Ahmet Hamdi Nayir tarafından tebriklerin kabulü ile devam edecektir.

29 Ekim günü gerçekleştirilecek törenler saat 10:00´da Vali Ahmet Hamdi Nayir, Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından öğrencilerin ve halkın bayramının kutlanması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmaları, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Halk Oyunları gösterisi, Mehter Takımı gösterileri ve Cumhuriyet Koşusunda dereceye giren sporculara ödül verilmesi töreninden sonra yapılacak olan Tören Geçişi ile sona erecektir.

Etkinlikler kapsamında saat 18:00-19:00 Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı Bando Takımı gösterisi ve 20:30’da Zafer Meydanı ile Kütahya Kalesi’nde havai fişek gösterileri gerçekleştirilecektir.

Kutlama törenleri kapsamında son olarak 19:00 - 20:00 saatleri arasında Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu gerçekleştirilecektir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.