5 Çoban köpeği ve yabani hayvanların zehirlendiği iddiası

Tuna İşleyen - GÖRÜNTÜLÜ

Asayiş Yayın: 15 Aralık 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 15.12.2021 10:32:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2377 okunma
Google News

5 Çoban köpeği ve yabani hayvanların zehirlendiği iddiası

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesi yakınlarındaki ormanlık alanda, yaban hayvanları ile köpeklerin, zehirli et verilerek, telef edildiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesi yakınlarındaki Yaylacık ormanı girişinde Mehmet Er'e ait 5 çoban köpeği ve yabani hayvanlar ölü olarak bulundu.

Köpeklerin sahibi Mehmet Er, "Kardeşim ile birlikte hayvancılıkla uğraşıyorum. Bundan yaklaşık 10 gün önce köpeklerim ölmeye başladı. Sonra çeşitli karga, tilki gibi yaban hayvanlarının da ölmüş olduğunu gördüm. Etrafta tavuk kafesi dediğimiz kemikli tavuk etlerine zehir katıldığından şüphe ediyorum. Yetkililere haber verdim. Gelip incelediler. Henüz bilgi almadık ancak büyük ihtimal zehirlemişler. Çevrede dolaşan avcılardan şüpheleniyorum." dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, hayvan ölümleriyle ilgili bölgede inceleme başlattı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.