Ahmet Ağa Konağı Tamamlandı

Turizm Yayın: 14 Aralık 2018 - Cuma - Güncelleme: 14.12.2018 12:14:37
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
3405 okunma
Google News

İç Ege Bölgesi’nin önemli merkezlerinden Kütahya, Frig ve Osmanlı dönemine ait birçok kültürel miras örneğinin bulunduğu illerimizden biri. Bunların yanında Kütahya’da hala ayakta kalmayı başarabilen tarihi Konaklarımız Kütahya İl Özel İdaresinin yaptığı başarılı restorasyon çalışmaları sonrası halkımızın hizmetine sunulmaya devam ediyor.

Kütahya Merkezde Germiyan sokağında bulunan Ispartalılar konağında tadilat çalışması 18.06.2018 tarihinde başladı ve bu yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. Ispartalılar konağı tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Olgunlaşma Enstitüsü olarak kullanılacak.

Tavşanlı ilçesinde bulunan Ahmet Ağa Konağı’nın tadilat çalışması 22.12.2015 tarihinde başladı ve tadilat çalışması 23.03.2017 tarihinde son bularak halkın hizmetine sunuldu.

Bu arada ilçede bulunan diğer tarihi bazı evler de sahiplerinin kendi imkanları ile restore ettikleri öğrenildi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.