Ahmet Öztürk köycülük yazıtlarını gün yüzüne çıkardı

Tuna İşleyen - GÖRÜNTÜLÜ

Gündem Yayın: 26 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 26.04.2021 10:47:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1761 okunma
Google News
Ahmet Öztürk köycülük yazıtlarını gün yüzüne çıkardı
 
 
 
Tuna İşleyen 
 
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde çalışmalarını sürdüren tarihçi yazar Ahmet Öztürk uzun yıllar üzerinde çalıştığı “Doktorlar Köy Yollarında” eserini okurla buluşturdu.
Türkiye’de ilk kez Köycülük Hareketi’ne ilişkin yazıtların yer aldığı çalışmada Reşit Galip ve yol arkadaşlarının Anadolu’yu karış karış gezerek köylüyü kalkındırma adına giriştiği seferberlik hareketi yer alıyor. Kitap Kulübü Yayınları’ndan yayına sunulan eserde, Osmanlı’da  köylü halkın sosyoekonomik durumu, Köycülük hareketlerinin Osmanlı’ya gelmesi ve etkileri, Türk Ocakları bünyesinde Köycüler Cemiyeti’nin kurulması, Tavşanlı’da köycülük hareketleri, Dr. Reşit Galip’in yazdığı Köycülük notları, Emet’te köycülük hareketleri, Dr. Fazıl Doğan’ın Emet’te faaliyetlerine dair hatıraları, Bozüyük’te köycülük hareketleri, Köycüler Cemiyeti’nin yazışmalarının toplandığı Köycüler dosyası yer alıyor.
Eserle ilgili görüşlerini ifade eden tarihçi yazar Ahmet Öztürk, "1919 yılında İstanbul'dan kalkıp  gönüllü olarak Anadolu'daki köylere gidip nasılki salgın hastalıkları önlemek için çalıştılarsa günümüzde de bu küresel salgın sürecinde tüm benlikleriyle uğraş veren sağlık çalışanlarımız vardır. Bu kitabı tüm gazi ve şehitlerimize, ayrıca  gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm hekim ve sağlık çalışanlarımıza ithaf ediyorum. Varolsunlar." diye konuştu.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.