Aizanoi, gün yüzüne çıkarılıyor

Kültür Yayın: 01 Mayıs 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 01.05.2021 12:08:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1858 okunma
Google News

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nde Penkalas Çayı ile Zeus Tapınağına giden yol üzerinde eş zamanlı sürdürülen kazı çalışmaları hızlandırıldı. 

Anadolu'daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı ile dünyanın ilk borsasına ev sahipliği yapan antik kentte hummalı çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ali Çelik, son durum hakkında bilgiler aldı.

“ORİJİNAL RIHTIM DUVARLARINA ULAŞILDI, AGORA GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR”

2 No’lu Roma köprüsünün restorasyon çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü kaydeden Vali Çelik, Penkalas Çayı projesi kapsamında başlatılan kazı çalışmalarında orijinal rıhtım duvarlarına ulaşıldığını, tapınak karşısında devam eden kazıda ise Agora’nın gün yüzüne çıkarılmaya başlandığını söyledi. 

 

“TİYATRONUN RESTORASYONU TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK”

Vali Çelik, incelemelerine MS. 2,3. yüzyılda inşa edilen, dünyada benzeri olmayan 13 bin 500 kişi kapasiteli stadyum ve 15 bin kişi kapasiteli tiyatro kompleksi ile devam etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kütahyalı iş insanı Rıza Güral’ın sponsorluğunda başlatılan kazı çalışmalarının hızlandırıldığını aktaran Vali Çelik, tiyatroda restorasyon çalışmalarına temmuz ayında başlanacağını kaydetti. 
Vali Çelik’e Çavdarhisar Kaymakamı Armağan Yazıcı, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal eşlik etti.

 


 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.