Alternatif Tarım Çilek Üretim Toplantısı gerçekleşti

Ekonomi Yayın: 21 Ağustos 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 21.08.2021 11:03:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2035 okunma
Google News

Alternatif  Tarım Çilek Üretim Toplantısı gerçekleşti

 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Kuruçay Beldesinde çilek bahçeleri kurulması ve çilek üretiminin yaygınlaştırılması toplantısı gerçekleştirildi. 

 


Tavşanlı ilçesi Kuruçay Belde Belediye Başkanı,  S. S. Kuruçay  Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Demiray'ın ev sahipliğinde Kuruçay Beldesinde Çilek bahçeleri kurulması, çilek üretiminin yaygınlaştırılması toplantısı yapıldı. 
Toplantıya Kütahya HAYKOOP Başkanı Yusuf Çalışkan, Tavşanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personellerinden Ziraat Mühendisi Abdurrahman Adın ve Soner Uygun katılımı ile toplantıya katılan çiftçi aile’lerine çilek yetiştiriciliği hakkında bilgi verildi.
Kuruçay Belediye Başkanı,S.S.Kuruçay Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı  Erhan Demiray, Çilek üretimi yapacak çiftçilerin aldıkları bilgiler ışığında, "ben üretim yaparım" diyen çiftçi ailelerine çilek bahçelerinin hazırlanmasından damlama sulama sistemleri malçlama, fide temini sağlayacaklarını, üretilen çilekleri Kooperatif olarak alıp pazarlamasını yapacaklarını bildirdi.
Toplantıya Katılan Kütahya Haykoop Başkanı Yusuf Çalışkan, Kooperatif ortaklarına hitaben yaptığı konuşmada kooperatifçiliğin, dünü, bugünü ve geleceği hakkında açıklamalarda bulunarak,  “birim alanda daha fazla gelir sağlayabileceğimiz alternatif ürün üreterek ailelerimizin refah seviyesini yükselmesini sağlamaktır" dedi. 

 


Şehirlere göçü önlemek ülke tarım ve aile ekonomisine katkı sağlamanın önemini belirten Başkan Çalışkan, çilek üretimi ile ilgili toplantıya katılan  çiftçi ailelerine, çiftçilere bilgilendirme yapan Ziraat Mühendisleri Abdurrahman Adın ve Soner Uygun’a toplantıya katılan Güzelyurt Mahalle Muhtarı Hikmet Uçar ‘a, toplantıyı düzenleyen Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray’a  ve çiftçilere yapmış oldukları hizmetler için teş

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.