Asteğmen Ve Hava Piyade Erler Yemin Etti

Gündem Yayın: 02 Mart 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 02.03.2019 18:15:43
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2836 okunma
Google News

Kütahya’da 374. dönem 189 asteğmen ile 1999/1 tertip 800 hava piyade er yemin etti.
 
Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen yemin törenlerine Vali Dr. Ömer Toraman, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, bazı daire müdürleri, askeri erkan ile asker aileleri katıldı.
 
Sancağın tanıtılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlerde eğitimlerini tamamlayan 189 asteğmen ile 800 hava piyade er Türk bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin etti.
 
“GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAĞIZ”
 
189 asteğmenin Hava Kuvvetleri Komutanlığının gücüne güç katacağını belirten  Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, “Hava gücü istiklal ve istikbalin güvencesidir parolasından hareketle bu noktada üzerimize düşen görevi vatanına, milletine, devletine ve TSK’ya sadakatle bağlı, Atatürkçü düşünce sistemini yaşam tarzı haline getirmiş, anayasa ve kanunla uygun hareket eden asker şahıslar yetiştirmekte olduğunu biliyor, çalışmalarımızı bu bilinç ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu kutsal görevi icra ederken ışığımızı ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, gücümüzü ay yıldızlı bayrağımızdan, desteğimizi ise yüce Türk milletinden alıyoruz. Aramıza bugün katılacak 189 asteğmenimizin de katkılarıyla Türk Hava Kuvvetleri yakın gelecekte tamamen milli kaynaklarla üretilecek insanlı ve insansız hava araçları, füze sistemleri, uydu sitemleri ve akıllı mühimmatlarla dünyanın en güçlü hava kuvvetleri arasında yerini daha da sağlamlaştıracaktır” dedi.
 
“TSK TÜRK MİLLETİNİN HİZMETİNDEDİR”
 
Yemin törenlerinin ecdattan kalan bir miras, vatan ve millete bağlılığın şeref sözüyle perçinlendiği çok özel anlar olduğunu söyleyen Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, “Sizlerin varlığı ile bu törenlerin anlamı ve coşkusu daha da büyümekte, heyecanı bir kat daha artmaktadır. 800 Mehmetçik vatanımızın dört bir yanından gelerek kutsal asker ocağında silah arkadaşı olmanın bilincine ve hazzına vardılar. Sizler, bu evlatlarımızın yeminlerine şahitlik edecek, bu gururu onlarla paylaşacak ve sevinçlerine ortak olacaksınız. Ordu, millet kavramının oluştuğu Türk kültüründe askerlik kutsaldır; çünkü vatana hizmettir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin miras bıraktığı vatanı canı pahasına korumaktır. Bu kapsamda Türk milletinin bağrından çıkan TSK onun ayrılmaz bir parçası olup daima Türk milletinin hizmetindedir, yeri milletin kalbidir” diye konuştu.
 
Yemin törenleri,  dereceye giren 374. dönem 189 asteğmen ile 1999/1 tertip 800 hava piyade erlerin Vali Dr. Ömer Toraman, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan ile diğer protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.