Baro'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Gündem Yayın: 28 Ekim 2016 - Cuma - Güncelleme: 28.10.2016 17:16:14
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2895 okunma
Google News

 


                   "Bundan 93 yıl önce Gazi Mustafa Kemal "Efendiler! Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz!" derken, Türk Ulusunun asla vazgeçemediği özgürlük ve eşitliği esas alan ve karakterine en uygun olan bu sistemi hayata geçirmişlerdi. Atatürk ilkelerinden birine de adını veren bu devlet şekliyle, şahsilik ve keyfilik bir yana bırakılıyor, yasama, yürütme ve yargı bağımsız ve birbirinden ayrı oluyor, yani kuvvetler ayrılıyor, böylelikle hiç bir zümreye üstünlük tanımayan, keyfiliklerin son bulacağı, özgür ve demokratik bir devlet yapısı ortaya çıkıyordu.

                      Şahsilik ve keyfiliğinin ortadan kalması da, bu üç kuvvetin birbirinden ayrılığı ve bağımsızlığıyla ve tabii ki bağımsız yargının işleyişi denetimiyle sağlanır. Yargının bağımsız olmadığı, yasaların ve vicdanın bir yana bırakılıp, liyakatın esas alınmayıp da fikrini, vicdanını birilerine ipotek etmiş bir yargıyla kişi hak ve özgürlüklerini, insan onurunu korumanız düşünülemeyeceği gibi, bundan bahsetmeniz dahi mümkün değildir. Çünkü yargının bağımsız olması sayesinde kişi hak ve özgürlükleri muhafaza edilir, insanlar onurlu bir şekilde yaşayabilir. Önemsediğimiz, vazgeçemeyeceğimiz bu kazanımların garantörü ve güvencesi, demokratik hukuk devleti ve hukukun üstünlüğüdür. Hukukun göz ardı edildiği, üstün tutulmadığı, önemsenmediği, çiğnendiği
hiçbir yerde kişi hak ve özgürlüklerinden, eşitlikten, sistemin bekasından bahsedemezsiniz. Çünkü denetim görevini yapmaz, yapamaz. Bu durumda da keyfilik alır başını gider. 
                    Bu nedenle, demokratik, sosyal, özgürlükçü hukuk devleti yapısını güçlendirip, cumhuriyet sayesinde sahip olduğumuz kazanımların değerini bilerek, yaygın ve güçlü bir şekilde uygulanırlığını sağlama azmimizi kaybetmeden, birlik ve beraberlik ruhuyla cumhuriyetimize sahip çıkarak daha nicelerine erişmek dileğiyle meslektaşlarımın ve hemşehrilerimizin bayramını şahsım ve Yönetim Kurulum adına kutlarım."

 


Av.Ahmet ATAM

Kütahya Baro Başkanı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.