Başkan Gültekin Coğrafi İşaret Belgesini Vali Ali Çelik’e Takdim Etti

Ekonomi Yayın: 30 Temmuz 2021 - Cuma - Güncelleme: 30.07.2021 10:30:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1285 okunma
Google News

 

 

Başkan Gültekin Coğrafi İşaret Belgesini Vali Ali Çelik’e Takdim Etti

 

 

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Kütahya Valisi Ali Çelik’i makamında ziyaret ederek KÜTBO tarafından tescil ettirilen “Kütahya Pazarlar Kirazı” Coğrafi İşaret Belgesi’ni takdim etti.

 

Kütahya ili ve ilçeleri genelinde yetişen özellikle Simav, Pazarlar, Şaphane, Gediz ve il merkezinde üretimi çok fazla olan Kiraz için “Kütahya Pazarlar Kirazı” adı altında Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Pazarlar Belediye Başkanlığı ile birlikte yürütülen çalışmalar sonucunda Borsa tarafından Coğrafi İşaret tescili alındığını belirten KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin coğrafi işaret çalışmaları konusunda Kütahya Valisi Ali Çelik’e bilgi paylaşımında bulundu.

 

KÜTBO Başkanı Gültekin Borsanın üstlenmiş olduğu misyonu dahilinde Kütahya’nın yöresel lezzetleri için yapılan çalışmalarla Coğrafi işaret konusunda hızlı bir şekilde hedeflerine ulaştıklarını belirterek çok kısa bir süre zarfında Kütahya’nın 7 yöresel ürünü için Coğrafi İşaret Belgesi aldıklarını ve bu konuda çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

 

Borsa tarafından tescil ettirilen Coğrafi işaretli ürünlerin Kütahya ekonomisine ve üreticilerimize katkı sağlayacak projelerin de hazırlandığını vurgulayan Necati Gültekin, proje detayları hakkında Vali Ali Çelik’e bilgi aktarımı gerçekleştirdi. Başkan Gültekin, Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci ve KÜTBO Genel Sekreteri Yasemin Yol’un da yer aldığı ziyarette Vali Ali Çelik’e Coğrafi İşaret Belgesini takdim etti.

 

Kütahya’nın 1997 yılında başlayan tescilli ürün yolculuğunun Kütahya Ticaret Borsası’nın yapmış olduğu çalışmalar neticesinde “Kütahya Pazarlar Kirazı” ile taçlandığını belirten Vali Ali Çelik; “Kütahya Pazarlar Kirazımızın coğrafi işaretle tescillenmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Şehrimize ve üreticimize bereket getirsin” dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.