Bayramınız kemerli olsun

Gündem Yayın: 28 Nisan 2022 - Perşembe - Güncelleme: 28.04.2022 15:18:39
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2406 okunma
Google News

 Vali Ali Çelik, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da trafikte üst düzey tedbirler alındığını belirterek, il genelinde 716 ekip, bin 588 personel görevlendirildiğini açıkladı. “Amacımız ceza yazmak değil, bilgilendirme ve bilinçlendirmek diyen” Vali Çelik, bayram sürecinde tüm ilde karma ekiplerle havadan ve karadan denetim yapılacağını belirtti. 

Kütahya’da, Ramazan Bayramı trafik denetimleri tedbirleri artırıldı. 

Vatandaşların tatil sürecinde huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmesi için alınan tedbirler hakkında bilgiler veren Vali Ali Çelik,  “716 ekibimiz, bin 588 personelimizle denetimde olacağız” dedi.

KARMA EKİPLERLE “ETKİN, SÜREKLİ, YOĞUN” DENETİM

Güvenli bir trafik ortamının sağlanması, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması için polis ve jandarma personelinden karma ekipler oluşturulacağını aktaran Vali Çelik, ekiplerin etkin, sürekli ve yoğun denetim yapacağını söyledi.  

“AMACIMIZ CEZA YAZMAK DEĞİL, BİLGİLENDİRMEK”

Denetimlerin 29 Nisan’da başlayacağını belirten Vali Çelik, “Amacımız ceza yazmak değil, bilgilendirmek” ifadelerini kullandı. Bayram tatili süresince Emniyet ve Jandarma trafik personeline trafiğin tanzimi ve denetimi dışında görev verilmeyeceğini söyleyen Vali Çelik, gerek görülmesi halinde diğer birimlerin resmi araçlarından da yararlanılacağını ifade etti.

EKİPLER GÖRÜNÜR OLACAK

Emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak ve önemini vurgulamak amacıyla ‘Bayramınız Kemerli Olsun’ sloganının etkin kullanılacağına dikkat çeken Vali Çelik,  trafik ekiplerinin özellikle kazaların yoğun olduğu sorumluluk güzergâhlarında "görünür" olmalarının sağlanacağını, trafik güvenliği açısından seyir halindeyken ekip araçlarının tepe lambalarının açık olacağını söyledi. 

YÜZ YÜZE İLETİŞİM KURULACAK

Ana güzergâhların her 10 kilometresinde bir görevlendirilecek trafik araçlarının tepe lambalarının açık olacağını kaydeden Vali Çelik, sadece ihlal yapan taşıtların değil, diğer araç sürücülerinin de durdurularak tedbirlerin hatırlatılacağını kaydetti. 

SÜRÜCÜLER YAŞAM İÇİN KISA MOLALAR VERECEK

"Yaşam Tüneli Projesi" olarak tabir edilen bilgilendirme çadırlarında, yaya önceliği/güvenliği başta olmak üzere cep telefonu, hız ve emniyet kemeri kullanımı konularında bilgi verileceğini ifade eden Vali Çelik, çadırda önceden hazırlanan yaya güvenliği konulu filmler eğitimlerde gösterilerek en fazla sayıda yol kullanıcısına ulaşılması sağlanacağını aktardı.

TERMİNALLERE SIKI DENETİM 

Terminal ve ara istasyonlara takviye personel görevlendirileceğini de söyleyen Vali Çelik, 66 yaşından gün alan ve 26 yaşından küçük şoförlerin otobüs kullanmalarına izin verilmeyeceğini dile getirdi. 

MOTOSİKLET VE MOTORLU BİSİKLET DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILACAK

Gerek bireysel gerekse restoran ve market gibi işletmelerin, müşterilerine kuryeler aracılığıyla hizmetlerini artırmalarına bağlı olarak motosiklet ve motorlu bisikletlerde de denetimlerin sıklaştırılacağını söyleyen Vali Çelik, “Kontrollerde, motosiklet sürücülerinin şerit ve ışık ihlali, yaya yolu üzerine çıkma, ters yönde araç kullanımı gibi kural ihlalleri ile tescil plakasız, sürücü belgesiz ve kasksız olarak araç kullanıp kullanmadıkları denetlenecek. Trafik kazalarında hayat kurtaran koruma başlığı ve koruma gözlüğü kullanma farkındalığı artırılacak” dedi. 

Vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Vali Çelik, “Sürücülerimizin trafik kurallarına mutlaka uymalarını rica ediyor; huzur, sağlık ve mutluluk içinde bir bayram diliyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.