Bekir Avlupınar Caddesi Yayalaştırma Uygulaması

Gündem Yayın: 20 Kasım 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 20.11.2021 18:33:14
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
1015 okunma
Google News

Kanal Kütahya Projesinin ilk etabı olarak imalatı tamamlanan Bekir Avlupınar Caddesi Yayalaştırma Uygulaması düzenlenen törenle açıldı.

Bekir Avlupınar Caddesi’nin hayırlı olmasını dileyen Vali Ali Çelik, “Başta Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

“TEK HEDEF KÜTAHYA VİZYONUYLA ÇALIŞILIYOR”

Kütahya’daki birlik ve beraberlikten duyduğu memnuniyeti de paylaşan Vali Ali Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde birçok hizmet aksamadan devam ediyor. Belediyelerimiz de bu hizmetin birer parçası. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefi doğrultusunda herkes gecesini gündüzüne katıyor. ‘Tek hedef Kütahya’ vizyonu ve misyonu ekseninde bir araya gelen, uyum ve hoşgörü içerisinde çalışan kamu kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Önemli olan bir olmak. Bir ve beraber oldukça zorluklar giderilecek, eksikler tamamlanacaktır” diye konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kütahya Folklor Araştırma Derneği halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi ile başlayan açılış programında kürsüye gelen Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Bekir Avlupınar Caddesi Yayalaştırma Uygulamasının, şehri ikiye bölen 18 kilometre uzunluğundaki DSİ sulama kanalının değerlendirilmesi adına Kanal Kütahya Projesinin ilk etabı olduğunu ifade etti. Başkan Işık; “Şehrimizin değerli şahsiyetlerinden rahmetli Bekir Avlupınar büyüğümüzün adını vererek bu caddeyi geçmişte kazandıran belediye başkanlarımız, emeği geçen herkes inanıyorum ki bugün daha mutlu olacak. Burası hepinizin yakından bildiği gibi kanalın açık ama bir nevi değerlendirilememiş bölümüydü. Birinci etap olarak, şehrimizin merkezinde olması nedeniyle bu projenin ne kadar değer katan bir proje olduğunu vatandaşlarımızın da görebilmesi amacıyla buradan başlattık” dedi.

 

YAPMASI BİZDEN SAHİPLENMESİ SİZDEN

20 Nisan 2021 tarihinde ihalesinin yapıldığını ifade eden Başkan Işık, 26 Mayıs 2021 tarihinde yer teslimi yapılarak altı aylık süre içerisinde projenin tamamlanmasını ön görüldüğünü söyledi. Başkan Işık; “26 Kasım tarihi teslimin son tarihiydi. Bugün itibari ile açılışını yapıyoruz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Buraya yolu düşen her hemşerimizin memnun kalacağı bir proje olmasını temenni ediyoruz. Yapması bizden, sahiplenmesi ve korunması Kütahyalı hemşerilerimizden” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN EN GÜZEL MEYVELERİNİ İNŞALLAH KÜTAHYA’DA ALIRIZ

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş yaptığı konuşmada Kütahya için taş üstüne taş koyan herkese teşekkür etti. Milletvekili Erbaş; “Sayın Belediye Başkanım bu çok değerli bir incelik, nezaket. Bu memlekete hizmet etmiş insanlarımızın, büyüklerimizin tarihe mal olacak şekilde isimlerinin verilmesi Türk’ün örfünde olan bir gelenektir. Ben, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkan Yardımcım, çok kıymetli ve çalışkan valimiz, çok kıymetli ve değerli bir belediye başkanımız var. Cumhur İttifakı’nın en güzel meyvelerini İnşallah Kütahya’da alırız” dedi.

 

KÜTAHYA’DA ÇALIŞKAN BİR BAŞKANIMIZ VAR

Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz konuşmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamlarını ileterek başladı. Durmaz, Kütahya ilinin tarihi ve kültürel özellikleriyle müstesna, milli mücadeledeki yeriyle kutlu bir diyar olduğunu ifade etti. Durmaz konuşmasında; “Kütahya, vatan müdafaasına ev sahipliği yapmış, her karışı şehit kanı, her köşesi şehitliktir. Binbaşı İsmail Hakkı Bey komutasındaki 350 kişilik müfrezenin, İngilizlere, Kütahya’yı dar etmesi hala milli hafızalarda gururla anılmaktadır. Kütahyalı Elif Ana’nın fedakârlıkları unutulmamıştır. Kütahya, bir beyliğin nasıl devlet olduğuna, bir avuç alperenin nasıl cihana kafa tuttuğuna şahitlik etmiştir. Dolayısıyla, böyle bir tarihin ve mazinin şehrinde; sorumluluğun farkında olarak hizmet etmek, Ecdada layık şuurla, gönülden ve aşkla çalışmak gereklidir. Hamdolsun, Kütahya’da, bu sorumluluğunun farkında bir belediye başkanımız ve çalışma arkadaşları vardır. Bugün de, bu sorumlulukla hazırladıkları ve Kütahya’nın vizyon projelerinden birisi olan “Kanal Kütahya”nın ilk etabı olan, “Bekir Avlupınar Caddesi Yayalaştırma Projesi”nin açılışında bizleri buluşturmuşlardır. Çehresi değişen caddesiyle, yürüyüş yollarıyla, dinlenme alanlarıyla ve akıllı şehir uygulamalarıyla Kütahya’nın cazibe merkezi olacak ve tıpkı adını aldığı merhum Bekir Avlupınar gibi Kütahya’ya değer katacak bu proje vesilesiyle başta belediye başkanımız Prof. Dr. Âlim Işık hocamıza, çalışma arkadaşlarına, Kütahya’ya hizmet yolunda, taş üstüne taş koyan, herkese, Kütahya sevdalılarına, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Son olarak kürsüye gelen Kütahya Valisi Ali Çelik, hayırlı bir iş için bir arada olduklarını ifade etti. Vali Çelik; “Öncelikli olarak bu eserin Kütahya’mıza kazandırılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Alim Işık olmak üzere tüm belediye çalışanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi tebrik ediyor kutluyor daha nice eserlerin açılışında bizleri bir araya getirmeleri için de cenabı Allah’tan dua ve temenni ediyorum. İnşallah Kütahya’mızda, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde birçok hizmet, akabinde çalışma, kamu kurum ve kuruluşlarında yenilenme, alt yapı üst yapı çalışmaları aksamadan devam ediyor. Kamu kurumlarımız ve belediyelerimizde bunun bir parçası Sayın Belediye Başkanımızın önderliğinde de birçok hizmetin alt yapısı, projesi ve hizmetin açılışları gerçekleştiriliyor” dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesi il protokolü tarafından kesildi ve Bekir Avlupınar Caddesi gezildi.

Açılış programının ardından katılımcılara ve vatandaşlara lokma dağıtıldı.

 

 

BAŞKAN IŞIK PROTOKOLÜ MAKAMINDA AĞIRLADI

Yapılan açılış sonrasında Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ı makamında ziyaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’a, Başkan Işık, Kütahya’da üretken belediyecilik anlayışıyla sürdürülen sosyal sorumluluk projeleri, bakanlıklarımız ve diğer kamu kurumlarımızla ortak yürütülen projeler, yapımı ihalesi sonuçlanan ve yapımı devam eden projeler, hazırlıkları devam eden projeler ve tamamlanan projelerin yer aldığı sunum dosyasını takdim etti.

Başkan Işık ayrıca Sadir Durmaz ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e Kütahya’nın simgesi çini vazo ve fincan takımı hediye etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk’ün misafir olarak katılım sağladığı açılışa, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Vali Ali Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, AK Parti İl Başkanı Sabahattin Ceyhun, MHP İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni ve çok sayıda vatandaş katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.