"Bilişim Alt Yapısına Önemli Yatırımlar Yaptık”

"Bilişim Alt Yapısına Önemli Yatırımlar Yaptık”

Teknoloji Yayın: 10 Kasım 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 10.11.2014 09:35:31
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
4264 okunma
Google News

Rektör Prof.Dr.Ahmet Karaaslan:

 

“DPÜ Olarak Bilişim Alt Yapısına Önemli Yatırımlar Yaptık”

 

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, Dumlupınar Üniversitesinin bilişim teknolojileri alt yapısını güçlendirme adına önemli yaptırımlar yaptıklarını kaydederek şunları söyledi: “Çağın gereklerine ve değişimlerine uyum adına bilgi teknolojilerine önemli yatırımlar yaptık. Önemli bir yatırımımız da akıllı kart sisteminin hayata geçirilmesi olmuştur. Akıllı kart uygulaması ana kapı giriş/çıkış kontrolü, yurt giriş/çıkış kontrolü, kütüphane kitap ödünç/iade işlemleri, yemekhane, kantinler, sosyal tesisler, otoparklar, kütüphane bilgi sistemi uygulamalarında faaliyete geçirilmiş aynı zamanda şehir içi ulaşımda da aynı kart kullanılmaya başlanmıştır. Bu hizmetlerin tamamısadece bir kartın kullanılmasıyla yapılabilmektedir. Evliya Çelebi Yerleşkesi, Germiyan Yerleşkesi ve ilçelerimizde bulunan Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının bulunduğu alanların güvenlik kameraları ile kesintisiz izlenmesini sağlayacak sistem tamamlanmıştır.

            Evliya Çelebi Yerleşkesi, Germiyan Yerleşkesi ve ilçelerimizde bulunan Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarında akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin hizmetine sunulmak üzere kablosuz ağ projemiz tamamlanmış ve hizmete sunulmuştur.

            5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu, 3473 sayılı Muhafazasına Lüzum Kalmayan Evrak ve Malzemenin Yok Edilmesi Hakkında Kanun, TS 13298 sayılı Elektronik Belge Yönetimi Standardı ve konu ile bağlantılı diğer genelge ve yönetmelikler çerçevesinde; kurumsal faaliyetler içerisinde üretilen ya da idarede kayıt altına alınan belgelerin uygun bir biçimde dağıtılmasına, erişilmesine, dosyalanmasına, ayıklanmasına, ulusal arşivlerde depolanmasına veya imha edilmesine kadar sürdürülen her türlü işlemin daha hızlı, ekonomik, verimli, güvenilir, yasal düzenlemelere ve standartlara uygun olarak işleme konmasına yönelik EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) faaliyete geçirilmiştir.

            Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarında en az 40 kullanıcılı 25 Bilgisayar laboratuvarı kurulmuştur.  Tüm akademik personele HP EliteBook 8560 notebook ve Canon İ-Sensys LBP6650dn yazıcı dağıtımı yapılmıştır. Network Altyapı İyileştirme Çalışmaları kapsamında Evliya Çelebi Yerleşkesinde bulunan Mühendislik ve Fen Edebiyat Fakültesi binalarında yeniden kanalet ve kablolama çalışmaları yapılmış, Network ana omurga hızı birçok noktada 10 Gbps'a yükseltilmiştir.

Akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimize daha iyi bir mail altyapı hizmeti sunabilmek için Google Application (Gmail) altyapısına geçiş yapılmıştır. Akademik ve İdari personellerimiz ile öğrencilerimiz için kurumsal mail adresleri belli standartlar doğrultusunda birimimiz tarafından oluşturulmuş ve hizmete sunulmuştur.

Üniversitemizde tüm hizmet binalarımıza toplamda 400 noktaya kablosuz internet erişim cihazı monte edilerek büyük ölçekli, örnek birWifi Projesi gerçekleştirilmiştir.

Kablosuz ağ çalışması ile birlikte ulusal ve uluslararası akademik bir ağ olan eduroam yayınına bağlanma şartları yerine getirilerek, üniversitemizin bütün yerleşke ve yüksekokullarında eduroam yayını başlamıştır.

Yeni öğrenci ve personel otomasyonu bünyesinde ilgili altyapı, güvenlik ve veri transferi çalışmaları hizmete sunulmuştur.

Üniversitemize kurumsal bir imaj kazandıracak bir düzenlemeye gidilerek, üniversitemiz web sitesi yeniden tasarlanmış; fakülteler, enstitüler, yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve diğer birimlerimiz için kendilerinin güncelleme yapabilecekleri standart web siteleri oluşturulmuştur. Ayrıca üniversitemizle ilgili güncel haberlerin yayınlanacağı haber.dpu.edu.tr adlı haber portalıoluşturulmuştur.

İnternet üzerinden yayın yapabilen DPÜTV’yi kurduk.

7/24 faaliyete geçirilen kütüphanemizde veri tabanları geliştirilmiş, yeni veri tabanlarına erişim sağlanmış ve e-kitaplara ulaşım kolaylaşmıştır. Kütüphanenin mobil uygulaması yayına geçirilmiş, android kullanıcıları veiOS kullanıcılarınınmobil uygulamaları indirerek kütüphanemizden yararlanmaları kolaylaştırılmıştır.

Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) ve Personel Bilgi Sistemi (PBS) kullanımı sayesinde işlemler elektronik ortamda en hızlı şekilde tamamlanmaktadır.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.