BU MAĞARALAR TURİZME KAZANDIRILMALI

Turizm Yayın: 25 Ağustos 2016 - Perşembe - Güncelleme: 25.08.2016 13:46:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
7044 okunma
Google News

BU MAĞARALAR TURİZME KAZANDIRILMALI

Tuna İŞLEYEN / TAVŞANLI

  Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Elmaağacı köyü ile Eşen Köyü arasında bulunan Naldöken yer altı mağarası turizme kazandırılmayı bekliyor. 

Naldöken mağarası, astım hastalığına da iyi gelebileceği düşüncesi ile Kütahya İl Genel Meclisi İhtisas Komisyonunca  1 . Derece Doğal (Tabii) Sit niteliğindeki ender bulunan mağaralardan olduğundan  kanun gereği aynen korunmasına ve ilgili kurumların raporları doğrultusunda mağaranın Maden Teknik Araştırma Genel Müdürlüğünce incelenmesi geçtiğimiz yıl Haziran ayında kararı alınmıştı.
Daha önceleri Uludağ Üniversitesi tarafından da incelemeleri yapılan mağaranın Türkiye’de ender bulunur özellikte olduğunu söyleyen Eşen Köylüleri, bu mağaranın tanıtılması ve turizme kazandırılmasını istediklerini ifade ettiler. 
Tavşanlı ilçesi Eşen sınırlarında yer alan Naldöken mağarası geçtiğimiz yıllarda Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu tarafından oluşturulan Tarih ve Kültür Araştırma Komisyonu üyeleri tarafından incelenerek fotoğraflanmıştı. 

AYRINTILAR İÇİN MASA ÜSTÜ GÖRÜNÜM SEÇİN....
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.