BU DEFA KIRILAN DÜŞMAN, SİGARAYDI!

BU DEFA KIRILAN DÜŞMAN, SİGARAYDI!

Gündem Yayın: 12 Haziran 2014 - Perşembe - Güncelleme: 12.06.2014 09:36:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3344 okunma
Google News

EMET HÜKÜMET MEYDANINDA BU DEFA KIRILAN DÜŞMAN, SİGARAYDI!

Emet Anadolu İmam Hatip Lisesince hazırlanan proje kapsamında “Ciğerleriniz yanmasın” sloganı ile sigara ile mücadeleye devam ediliyor.

Proje kapsamında  “Emet Sigarasız gençler gurubu” Hükümet önün de  gösteriler düzenlediler, sloganlar eşliğinde çarşıda dolaşıp, sigara kırdılar.

Emet İlçe Milli Eğitim müdürlüğü görevine yeni başlayan Mustafa CÖRE’ve Şube müdürü Mehmet Bayraktar’ında katıldığı etkinlikte öğrencilerin sigaraya bağlı rahatsızlık geçiren vatandaşları hastanelerdeki ziyaretleri sine vizyon eşliğinde katılımcılara gösterildi.

Etkinlikte konuşan Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Ahmet YILDIRIM, Sigaranın toplumumuzdaki olumsuz etkilerini gidermek için bir süredir yapılan çeşitli etkinliklerde son olarak “Sağlıklı yaşam yürüyüşü” yapılacağını belirtti.

Göreve  başladığı ilk gün böylesine anlamlı bir projede yer almaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim müdürü Mustafa CÖRE ise şunları söyledi;” Sigaraya harcanan para kişisel kayıplara yol açtığı gibi sigaranın yol açtığı hastalıklarla mücadelede devletimizede çok ciddi mali külfetler getirmektedir. Hem iş gücü kaybı, hemde ekonomik kayıp yaratan bu durum insanlarımızın sevdiklerini de erken kaybetmelerine neden  oluyor. Bu projede emeği geçen okul idarecileri, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi yürekten kutuluyorum.” Dedi.

Daha sonra Hükümet meydanında  Kaynarca caddesi Tahsin ince caddesi istikametinde sloganlarla yürüyen gençler tekrar Hükümet meydanına geldi. Burada Milli Eğitim müdürü Cöre ve konuklar hep birlikte sigaraları kırdılar. Etkinlik lokma ikramı ile sona erdi.

Gençler arasında hızla yaygınlaşan sigara alışkanlığını azaltmak,gençleri sigaranın Zararları hakkında bilinçlendirmek  kapsamıyla bir süredir devam eden etkinlikler çerçevesinde kısa film ve fotoğraf yarışmaları da düzenlenmişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.