Çavdarhisar Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

Gündem Yayın: 02 Temmuz 2021 - Cuma - Güncelleme: 02.07.2021 13:17:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1591 okunma
Google News

Çavdarhisar Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

 

Çavdarhisar Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Okulumu  Kütahya ve çevresinde Tarım Meslek Lisesi olarak 2011 yılında kurulmuş tek okuldur. 
Okulda Tarım Teknolojileri – Gıda Teknolojileri – Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği (Veteriner Teknisyenliği) bölümleri bulunmaktadır. 
Yatılı olan okulun 100 kişilik Kız ve 300 kişilik erkek pansiyonu  mevcuttur. Öğrenciler  gelir durumuna göre pansiyondan ücretsiz faydalanabilmektedir. Erkek Pansiyonunda odalar 4 kişiliktir. Kız pansiyonunda odalar ise 2 kişiliktir. Pansiyonda 24 saat sıcak su ve 4 öğün yemek vardır.  Ayrıca pansiyonda kalan öğrencilere Devlet tarafından aylık 40 TL öğrenci harçlığı verilmektedir.
12. Sınıfta öğrenciler İşletmelerde beceri eğitimi görmekte 3 gün işletmelerde yüz yüze staj yapmaktadır. Kalan iki gün okulda eğitimlerine devam etmektedir. Staj gören öğrencilere ise asgari ücretin 3/1 oranın da aylık 770 TL staj ücreti almaktadır.   
Diğer taraftan okulda destekleme ve yetiştirme kursları düzenlenmektedir. Ayrıca pansiyonda öğrencilerin etüd yapabilmeleri için çalışma saatleri ve etüd odaları mevcuttur. 

 


Okuldan mezun olan öğrencilere İşyeri Açma Belgesi verilmektedir. İsteyen öğrenciler kendi işyerlerini açabilmektedir.  Ayrıca bu belge ile öğrencilerin kamu ve özel sektörde teknisyen ünvanı ile görev yapabilmektedir.
Genellikle üniversitelerin ziraat mühendisliği, veterinerlik ve gıda mühendisliği ve iki yıllık kendi alanları ile ilgili bölümlerine gidebilmekte ve üniversitede daha başarılı olmaktadırlar.  Alanları ile ilgili İki yıllık bölümlere giden öğrencilere sınavlarda ek puan verilmektedir. İki yıllık bölümleri bitiren veya son sınıfta öğrenciler 4 yıllık bölümlere geçmektedirler. 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.