Çini ve seramik sanatının yurt dışına açılması için yeni bir girişim

Ekonomi Yayın: 26 Kasım 2020 - Perşembe - Güncelleme: 26.11.2020 12:56:05
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1309 okunma
Google News

Çini ve seramiğin başkenti olan Kütahya, Türkiye’de çini ve seramik sanatının yurt dışına açılması için yeni bir girişimde daha bulundu.

 

Kütahya Belediyesi UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına Zanaat ve Halk Sanatları alanında Türkiye’den kabul edilen tek şehir olan Kütahya’nın, uluslararası ağlara katılarak bu alandaki ilerlemelerini sürdürüyor. Bu amaçla internet ortamında gerçekleştirilen Avrupa Seramik Şehirler Ağına katılım için ön görüşme toplantısına Kütahya Belediye Başkanı Prof. Alim Işık katıldı. Toplantıda ayrıca İtalya Seramik Şehriler Ağı Birliği Direktörü ve Avrupa Seramik Şehirler Ağı Genel Sekreteri Giuseppe Olmeti, İspanya Seramik Şehirler Ağı Direktörü ve Avrupa Seramik Şehirler Ağı İdari Direktörü Oriol Calvo, Birleşmiş Şehirler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG - MEWA) temsilcisi Osman Çorumlu, Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürü Mehmet Zenci, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Prof. Dr Sevim Çizer yer aldı.

KÜTAHYA’YI LİDER SEÇTİLER

İtalya Seramik Şehriler Ağı Birliği Direktörü ve Avrupa Seramik Şehirler Ağı Genel Sekreteri Giuseppe Olmeti, İtalya Seramik Şehriler Ağı ve Avrupa Seramik Şehriler Ağının nasıl oluştuğu anlattı. Olmeti seramik sanatının temsili için Türkiye’nin, özellikle de Kütahya’nın ağda yer almasını çok önemsediklerini ve bunun için birlikte bir yol haritası oluşturulmasının önemine değindi. Genel Sekreter Olmeti Kütahya’yı, şimdiden yeni kurulacak olan Türkiye Seramik Şehirler Ağının lideri, Avrupa Seramik Şehirler Ağının bir üyesi olarak gördüklerini belirtti.

KÜTAHYA BELEDİYESİ ÖNEMLİ GÖREV ÜSTLENDİ

Kütahya Belediyesi, Türkiye’de Seramik Şehirler Ağını kurarak seramikle yoğunlaşan şehirlerin Avrupa Şehirler Ağına dahil olması için gerekli çalışmaları hızlı bir şekilde başlatacak. Kütahya Belediyesi, Başkan Prof. Dr. Alim Işık Başkanlığında Türkiye’deki seramik şehirlerini bu amaç doğrultusunda en kısa sürede bir araya gelmeye davet edecek.

KÜTAHYA’YA TAM DESTEK

İspanya Seramik Şehirler Ağı Direktörü ve Avrupa Seramik Şehirler Ağı İdari Direktörü Oriol Calvo da Kütahya’ya bu alanda yürüteceği çalışmalarda tam destek vereceklerini belirtti. Toplantıda pandemi dönemi sona erdikten sonra ağ olarak Kütahya’da bulunmak istediklerini ve Kütahya ile deneyim paylaşımının Kütahya ve Avrupa Seramik Şehirler Ağı için önemli olduğunu söyledi.

KÜTAHYA ÖNCÜ OLACAK

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Çini’nin başkenti olarak bu çalışmalarda geç kalınmış olduğunu bu nedenle hiç vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde bu çalışmayı yürüteceklerini belirtti. Başkan Işık Kütahya’nın Türkiye Seramik Şehriler Ağının kurulmasında öncülük edeceğini, kuvvetli bir ekip çalışması ile hızla pratik sonuçlara ulaşmak için iş birliği çalışmalarının yürütüleceğini söyledi. Türkiye’nin Avrupa Birliği üyesi olmadığını ancak Türkiye Seramik Şehirlerinin Avrupa Seramik Şehirler Ağında olması gerektiğinin altını çizen Başkan Işık, bu iş birliğinin Türkiye’ye olduğu kadar AB şehirlerine de fayda sağlayacağını belirtti. Alim Işık sözlerinin devamında ise “Bu ağlara üyelik vasıtası ile şehirlerin birbirini daha yakından tanıyacağını, işbirlikleri geliştirerek dostluk bağlarının gelişeceğini ve bu vasıta ile Türkiye’nin AB’ye tam üyelik için önemli bir yol kat edileceğine inanıyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.