ÇOCUK KORUMA İL KOORDİNASYON KURULU

Çocuk Yayın: 31 Ocak 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 31.01.2018 10:09:47
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2859 okunma
Google News

ÇOCUK KORUMA İL KOORDİNASYON KURULU VALİ NAYİR BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI
Çocuk Koruma Kanunu Kütahya İl Koordinasyon Kurulu 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında, Kütahya İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İlçe Koordinasyon Kurulu Başkanları (Kaymakamlar), Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan ile İl Merkezi Koordinasyon Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasınI yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın çalışma alanında farklı konular var. Aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit ailelerimiz, gazilerimiz gibi farklı konular var. Çok geniş bir yelpazede hizmet veren Bakanlığımız, bugünkü toplantımıza konu olan çocuk konusunda da devletimizin görev verdiği önemli Bakanlıklardan bir tanesi. İlimizdeki taşra teşkilatı olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz de Bakanlığımızın görev dağılımına uygun olarak bu alandaki çalışmaları il ölçeğinde yürütmeye çalışıyor” dedi.

“BÜTÜN KURUMLARIMIZA GÖREV DÜŞÜYOR”

Çocukların her aile ve toplum için önemli bir konu olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, çocukların korunmasıyla ilgili kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.  Her kuruma bir görev düştüğünü bu sorumlulukların mutlaka yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Nayir, “Ailelerin kabul olmuş duaları, onların en büyük sevinci çocuklar; onlara ait bir gelecek ümidi olan konu çocuklar bugün konumuz. Devlet olarak baktığımızda onların eğitiminden, sağlığından, korunmasına kadar çok farklı konularda yüklenilmiş mükellefiyetlerimiz var. Buradaki toplantımıza katılan arkadaşlarımız da bu yelpazenin birer temsilcisi olarak buradalar. İlimizde çocuğa ait yürütülen hizmetler yalnızca Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzün görev alanında değil. Kolluk birimlerimizden yerel yönetimlere, üniversitemize, müftülüğümüze, bütün kurumlarımıza ayrı ayrı görev düşüyor. Bu kadar farklı kurumu ilgilendiren konuda mutlaka bir koordinasyon ihtiyacı da var demektir. Dolayısıyla bizler, bu toplantılarda kurumlarımızın çocuklarla ilgili yaptığı çalışmaları kısa sunumlar halinde görmeye, varsa eksiğimiz onu tespit etmeye çalışıyoruz. Çocuk konusunda bizlere yüklenen mükellefiyetleri hep birlikte, il ölçeğinde daha iyiye götürme gayreti içerisinde bir çalışma yapıyoruz. Bugünkü Koordinasyon Kurulu Toplantımızın da bu açıdan önemine dikkat çekmek istiyorum. Arkadaşlarımızın her birinin Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü başta olmak üzere bütün birimlerimizin, yerel yönetimlerimizin bu konudaki sorumluluklarını en az her konu kadar önemli olarak görüp, yapmaları gereğine tekrar dikkat çekiyorum” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmalarının ardından sırasıyla İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü yetkilileri çalışmaları hakkında sunum eşliğinde bilgiler verdi. 

İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında 2017-2018 yılı eğitim öğretim döneminde, güvenli eğitim ortamlarının sağlanması kapsamında Kütahya’daki okullarda 87 güvenli okul koordinasyon görevlisi, 15 ekip ile il genelinde 4 kişiden oluşan krize müdahale ekibinin görevlendirildiği, okulların kolluk bünyesinde bulunan Kent Yönetim Güvenlik Sistemleri (KGYS) entegresinin sağlandığı, uygulamasının da herhangi bir aksaklık yaşanmadan sürdürüldüğü belirtildi. 

Öte yandan 2017 yılı içerisinde 630 okulun çevresinin kontrol edildiği, 1730 kişinin sorgulandığı, 112 adet internet cafe, 53 oyun salonu playstation, 217 kahvehane, 85 iddia bayi, 3 adet içkili yer, 122 büfe, 105 park ve bahçe, 870 adet okul servis araçları ile 272 adet diğer araçların denetlendiği bildirildi. 

Denetimler sonucunda 3 şahsın aranmasının çıktığı ve gerekli işlemlerin yapıldığı, 3 şahsa idari, 1 şahsa adli işlem, 1 şahsa ruhsatsız av tüfeği bulundurmaktan işlem yapıldığı, denetlenen 870 okul servis aracından 62 araca cezai işlem uygulandığı bildirildi. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kadir Ergani’nin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan sayısal veriler ile sokak çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirmesiyle devam eden toplantı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.