Cumhuriyet Gençliği Motor Geçidi

Cumhuriyet Gençliği Motor Geçidi

Gündem Yayın: 31 Ekim 2014 - Cuma - Güncelleme: 31.10.2014 12:30:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2242 okunma
Google News

Cumhuriyet Gençliği Motor Geçidi

 

Mustafa YİĞİT: Domaniç

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 91. Yıl dönümü, bu yıl Doğuşun Toprağı Domaniç’te farklı kutlandı. Kendilerini ‘Cumhuriyet Gençliği’ olarak adlandıran 100 kadar motorcu genç, tören alanında, Domaniç ve çevresinde, Osman Gazinin doğduğu Domur Köy Mızık Çamının da tur atarak Cumhuriyet Bayramına farklı bir renk kattılar.

Bu yıl ilk defa Domaniç Ortaokulu önünde kutlanan Cumhuriyetimizin 91. Yıl kutlamaları, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı İle Başladı. İlçe Kaymakamı Mustafa TÜRKCAN’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler Cumhuriyet şiirleri okudular. Halk Oyunları Minikler Türkiye İkincisi Karaköy İlkokul Öğrencilerinin halk dansları gösterilerinin ardından tüm öğrenciler, Domaniçli Şehit yakınları, Kore, Kıbrıs ve Güney Doğu Gazilerinin de hazır bulunduğu protokolü selamlayarak tören alanını terk ederken, bu yıl ilk defa kendilerini ‘Cumhuriyet Gençliği’ olarak adlandıran yüz kadar motorize genç, tören alanında, İlçe merkezinde ve Osman Gazinin doğduğu ve beşiğinin sallandığı Mızık Çamında tur atan gençlere ilçe esnafında elliye yakın araçla eskortluk etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.