CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 93.YILDÖNÜMÜ GEDİZ’DE

Gündem Yayın: 31 Ekim 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 31.10.2016 14:10:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2972 okunma
Google News

CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 93.YILDÖNÜMÜ GEDİZ’DE COŞKUYLA KUTLANDI

        Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü ve Cumhuriyet Bayramı Törenleri Gediz’de törenlerle kutlandı.

 

         Gediz Kaymakamlık Binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü kutlamaları, 29 Ekim Cumartesi günü saat 09.30’da Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen Resmi Kabullerle devam etti.


        Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü ve Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Gediz Belediye Hizmet Binası önünde yapıldı.


        Saat 10.00’da başlayan Cumhuriyet Bayramı Törenine Gediz Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu,İlçe Garnizon Komutanı V. j.Asb.Kd.Bçvş Murat Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


        Tören Cumhuriyet’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.
Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.


        Gediz Belediyesi Mehter Takımı konserinin ardından okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.


        Bando takımları eşliğinde tüm okulların yaptığı tören geçişi izleyen vatandaşlar arasında duygulu anlar yaşanmasına sebep olurken, ilçe halkı tarafından büyük ilgiyle izlenen Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü ve Cumhuriyet Bayramı Törenleri tüm vatandaşların alkışları arasında sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.