DAMLALAR-2 ADLI EBRU SERGİSİ

Eğitim Yayın: 12 Mayıs 2016 - Perşembe - Güncelleme: 12.05.2016 16:26:13
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3152 okunma
Google News

       KÜTAHYA’DA AÇAN DAMLALAR-2 ADLI EBRU SERGİSİ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. REMZİ GÖREN TARAFINDAN AÇILDI

  Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören tarafından,  Gediz Meslek Yüksekokulu Sergi Salonunda, Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Topluluğu'nun düzenlediği ‘Kütahya'da Açan Damlalar 2' adlı ebru sergisi açıldı.

   Gediz Meslek Yüksekokulu Sergi Salonunda  düzenlenen ‘Kütahya'da Açan Damlalar 2' adlı ebru sergisine, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç,  Belediye Başkan Vekili Hikmet Vuran, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, öğretim görevlileri, öğrenciler ve birçok sanatsever katıldı. Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç, ebru sanatının 13'üncü yüzyılda Türkmenistan'ın Buhara ve Semerkant kentinden Anadolu'ya gelen ve bütün Avrupa'ya yayılan Türk kağıt süsleme sanatlarından biri olduğunu belirterek 24 Kasım 2014 tarihinde Paris'te UNESCO somut olmayan kültür mirası listesine girdiğini hatırlattı. Yazkaç ebru sanatının artık uluslararası boyutta tanındığını dile getirdi. Serginin gezilmesinden sonra Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören onuruna yapılan bir ebru eseri, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu tarafından takdim edildi ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

   Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören de, bu etkinliklerin kalıcı olmasını temenni ederek "Eli ebruya değen, eli sanata değen, yüreğiyle bu sanatı yaşatmaya çalışan, emek eden bütün sanatçıları seviyoruz, sayıyoruz. Ebru sanatı onlardan bugüne gelen miras olarak devam ettirilecek. Lütfen mesleğinizin yanında en az bir sanat dalı ile ilgilenin. İçinizdeki o ruhu canlandırın" diye konuştu. Yoğun ilgi gösteren öğrenciler Rektörleri Prof. Dr. Remzi Gören ile fotoğraf ve selfi çektirdiler,  sergiye vatandaşlarda  yoğun ilgi gösterdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.