Davut Efe'nin Torba Yasa Açıklaması

Davut Efe'nin Torba Yasa Açıklaması

Ekonomi Yayın: 16 Ekim 2014 - Perşembe - Güncelleme: 16.10.2014 14:58:46
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
2655 okunma
Google News

    Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak da bilinen “İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 sayılı Kanun” ile ilgili olarak Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Efe  şu yazılı açıklamada bulundu:
    “Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yasanın üyelerimiz açısından önemli değişiklikler ve fırsatlar sunduğunu ifade etmek istiyorum, “Torba yasa büyük imkânlar sunuyor. Üyelerimiz üçer aylık dönemler halinde birikmiş aidat borçlarını 8 taksitte ödeyebilecek. Taksit yerine tek sefer ödemede yüzde 10 indirim imkânı sunulacaktır. Üyelerimizin bu fırsatı değerlendirmeleri kendi menfaatlerine olacaktır” dedi
    Yasanın sunduğu fırsatların başında kamu alacaklarının geldiğine dikkat çeken Efe, “Yasa, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması için büyük fırsatlar sunuyor. Kanunun oda ve borsa üyelerine birikmiş aidat borçlarını taksitlendirme imkânı da getirdiğini belirten Efe  Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine birikmiş borçlarını ödemeleri çağrısında bulundu. Başkan Efe, “Üyelerimiz 11 Eylül 2014 tarihine kadar ödenmemiş olan aidat borçlarını, Üretici Fiyatları Endeksi oranları esas alınarak hesaplanacak ve oluşacak tutar üzerinden ödemeleri halinde faiz ve gecikme faizi silinecektir”  
    Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Efe , üyelerimiz kanunla verilen bu haktan yararlanmak için 1 Aralık 2014 tarihine kadar Odamıza yazılı olarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvuruda bulunan üyelerimizin ilk taksitlerini 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir, geçmiş dönemlere ait aidat borcu olan tüm üyelerimizi kendilerine verilen bu haktan yararlanmaya davet ediyorum" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.