Degabaj sahası lavanta bahçesine dönüştü

Ekonomi Yayın: 20 Ağustos 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 20.08.2022 12:30:54
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
1590 okunma
Google News
 Degabaj sahası lavanta bahçesine dönüştü
Tuna İşleyen - Görüntülü 
 
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yaptığı çalışmalar ile Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesi Hamitabat Mahallesinde eski linyit sahasını lavanta tarlalarıyla turizme kazandırıyor. 
Eski maden sahalarının ağaçlandırılmasını sağlayan kurum,  yıllarca işletildikten sonra terk edilen alanları yeniden yeşille buluşturuyor.
2004 yılından bu yana Tunçbilek Beldesi Hamitabat Mahalle muhtarı olan Ahmet Yaşar, yapılan lavanta bahçeleri ile ilgili bilgiler aktardı. 
Muhtar Yaşar, yaptığı açıklamada, " Buralar yıllarca hafriyat sahası olarak kullanıldı. Arazide çamdır, ağaçtır hiçbirşey yoktu. Orman işletmemiz Bal lavanta ormanı yaptı. 200'e yakın arı kovanı konuldu ve değerlendirildi buralar. Yaklaşık 50 dönüm arazinin 20 dönümüne yakını lavanta yapıldı, diğer bölümlerde ise badem, erik, armut gibi fidanlar dikildi ve meyveleri olmaya başladı. " diyerek Orman Müdürlüğüne teşekkür etti.  
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.