Değerlerimiz gençlere aktarılıyor

Gündem Yayın: 28 Şubat 2021 - Pazar - Güncelleme: 28.02.2021 18:23:11
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1054 okunma
Google News

Kütahya Valisi Ali Çelik; Türkiye’nin yerinde ayağa kaldırılan ikinci Ok Meydanı Kütahya Belediyesi Germiyan Ata Sporları Merkezinde Türk bayrağını göndere çekti. Vali Ali Çelik, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan Dumlupınar’a, ülkemizin en doğusundan en batısına kadar birliğimiz için sahip olduğumuz değerlerin tüm gençlerimize ve yarınlarımıza aktarılması için ciddi bir gayret içerisindeyiz” dedi. 

Kütahya Belediyesi tarafından ihya edilen ve Türkiye’de İstanbul Ok Meydanı’ndan sonra yerinde ayağa kaldırılan ikinci Ok Meydanı olan Germiyan Ata Sporları Merkezinde bayrak göndere çekme töreni düzenlendi.

Törene; Kütahya Valisi Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Toksöz, Kütahya Germiyan Ata Sporları Kulübü Başkanı Selim Erdoğan ile davetliler katıldı.

Vali Ali Çelik, bayrak göndere çekme töreninde yaptığı konuşmada okçuluk alanında faaliyet gösteren federasyon, kulüp ve tesislerin önemine değindi.

“DEĞERLERİMİZİ GENÇLERİMİZE AKTARMA GAYRETİNDEYİZ”

İhya edilen Ok Meydanı’nın kültürel bir kimlik ve ruh inşa etmek üzerine kurulmuş okçuluk mirasının geleceğe aktarılmasında başlangıcın devamı olduğunu kaydeden Vali Ali Çelik, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan Dumlupınar’a, ülkemizin en doğusundan en batısına kadar birliğimiz için sahip olduğumuz değerlerin hızlı bir şekilde tüm gençlerimize ve yarınlarımıza aktarılması için ciddi bir gayret içerisindeyiz. İnşallah gençlerimizin bu kültürel faaliyet gibi sportif faaliyetin içerisine zerk edecekleri inançları, değerleri, bize ait olan bütün ruhu da bu alanda tekrardan hmelerine vesile olacak” diye konuştu. 

Emeği geçenlere teşekkür eden Vali Çelik, “İnşallah şehrimizde 900 gez ve üzeri atış yapabilecek okçular yetişir” dedi.

ALİM IŞIK: ATA MİRASINA SAHİP ÇIKMANIN GURURUNU YAŞIYORUM

Ata yadigarı miraslara sahip çıkmanın mutluluğunu ve sevincini yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Yerel yönetim olarak ata yadigarı olarak ne varsa onları yaşatacak, ayağa kaldıracak ve gelecek nesillere aktaracak her türlü girişim bizim için bir görevdir” dedi.

“ÇOK ÖNEMLİ VE KIYMETLİ”

Sportif faaliyetlerin yanında okçuluğun tarihi ve ahlaki misyonunu ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını aktaran Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz, “Geleneksel Türk okçuluğunu tüm Türkiye’de daha da iyi duruma getirebilmek için çalışıyoruz. Bu anlamda İstanbul’daki Okçular Vakfı’ndan sonra ihya edilen ikinci Ok Meydanı olması çok önemli ve kıymetli” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Ali Çelik tesisteki Türk bayrağını göndere çekti, ok attı. 

 

Tören, tesisin gezilmesiyle sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.