Dpü İle Protokol İmzalandı

Eğitim Yayın: 07 Şubat 2020 - Cuma - Güncelleme: 07.02.2020 14:53:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1711 okunma
Google News

Dpü İle Protokol İmzalandı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ile Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) arasında DPÜ İleri Teknolojiler Merkezinin (İLTEM) ortak kullanımına ilişkin protokol imzalandı. İmzalar KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu ve DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal tarafından atıldı. Protokol kapsamında KSBÜ akademisyenleri İLTEM'den faydalanabilecek.

DPÜ Rektörlük makamında düzenlenen törene KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal,  KSBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, DPÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Mustafa Aydın, KSBÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hasan Emre Aydın, KSBÜ Genel Sekreteri Kutlu Önal,  DPÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Atilla Batur ve KSBÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hasip Kaya katıldı.

Protokole ilişkin KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, her iki üniversitenin de aynı yerleşkeyi kullanan ve aynı olanaklardan yararlanan üniversiteler olduğunu ileterek, imzalanan bu protokolün aslında var olan çalışma düzeninin resmiyete dökülmesi olduğunu belirtti. Rektör Kavuncu, “Önemli olan imzalar değil, akademisyenlerimizin çalışması ve elde edeceği başarılar. Ortak çalışma alanı olarak belirlenen İLTEM, KSBÜ akademisyenlerine hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ise protokol ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "DPÜ sahip olduğu olanakları KSBÜ ile paylaşmaya devam ediyor ve etmeye de devam edecek. Sahip olduğumuz laboratuvarlar ve cihazlar kamu yararına kullanılmak için bizlere tahsis edildi. Bu olanakları kimin kullandığından çok, ne kadar kamu yararına kullanıldığı önemli. Bu nedenle bu protokolü imzalamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.”

Konuşmaların ardından her iki rektör de İLTEM’in kullanımına ilişkin protokole imza attı.

Tören karşılıklı olarak hayırlı olsun temennileri ile son buldu.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.