Eğitim'de Tavşanlı Ahmet Uluçay Bilsem Farkı

Eğitim Yayın: 06 Aralık 2019 - Cuma - Güncelleme: 06.12.2019 15:47:52
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1934 okunma
Google News

Eğitim'de Tavşanlı Ahmet Uluçay Bilsem Farkı

 

 Başkan Mustafa Güler özel sınavla belirlenen yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı BİLSEM'de şehir plancılığını anlatacak. Haziran ayında ise "Tavşanlı bilgi yolunda" TUBİTAK fuarı düzenlenecek.

Ödüllü sinema yönetmeni Ahmet Uluçay'ın adını taşıyan Tavşanlı Bilim Sanat Merkezi yürüttüğü çalışmalar ve potansiyeliyle bölgenin en iyi merkezleri arasında gösteriliyor. 2 yıl gibi kısa sürede fark yaratan merkezde ilkokul seviyesinden lise son sınıfa kadar yetenekli 138 öğrenci özel eğitim alıyor.

Geçtiğimiz yıl Emet ve Domaniç ilçeleri dahil 3195 öğrencinin başvuru yaptığı merkezde 3 aşamalı sınavla belirlenen öğrenciler ülke geneli ve uluslararası robotik yarışmalar ve bilim fuarlarına hazırlanıyor.

Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa ve BİLSEM Müdürü Mustafa Kemal Pişkiner Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'i ziyaret ederek kurumun faaliyetleri konusunda bilgiler verdi. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek proje yarışmasında şehir plancılığı konusunda hazırlık yapacaklarını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, Başkan Mustafa Güler'i merkeze davet etti. Başkan Mustafa Güler'de seve seve öğrencilerle tecrübelerini paylaşacağını belirtti.

Başkan Güler "Yetenekli öğrencilerimizin eğitim aldığı merkezde Tavşanlı'nın bir sorununu tespit ederek çözüm yolu arayacak gençlerimize tabi ki yol göstereceğiz. Onlarla bir araya gelerek şehir plancılığını konuşmak çok keyifli olacak" dedi

Bu arada Ahmet Uluçay BİLSEM 11-13 Haziran tarihlerinde "Tavşanlı Bilgi Yolunda" ismini taşıyan TUBİTAK Bilim Fuarı düzenleyecek. Bu konuda kuruma destek vereceklerini kaydeden Başkan Mustafa Güler ile Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa arasında iş birliği protokolü imzalandı. Başkan Güler, eğitim camiasının her zaman yanında olacaklarını hatırlatarak Haziran ayında gerçekleştirilecek organizasyonda üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa ile kurum müdürü Belediye Başkanı Mustafa Güler'e desteklerinden ötürü teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.