Emet’te asit transferinde kullanılan bir tanker yoldan çıkarak devrildi

Siyaset Yayın: 30 Haziran 2022 - Perşembe - Güncelleme: 30.06.2022 10:55:08
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
873 okunma
Google News

DEĞERLİ KAMUOYU

"Bildiğiniz gibi 26 Haziran’da Emet’te asit transferinde kullanılan bir tanker yoldan çıkarak devrildi, yan yattı. Biz bunun üzerine bu haberi aldıktan sonra bölgeye giderek bir inceleme gezisi gerçekleştirdik. Körfez’den Emet’teki Eti Maden borik asit fabrikasına yoğun bir şekilde asit transferi tankerlerle gerçekleştiriliyor. Orada gördük ki 10 dakikada bir tanker geçtiğinden çok yoğun bir trafik oluşmakta. Aynı zamanda Emet’le madenin demir yolu taşımacılığına ulaştırılmasına kadar da tankerlerle taşındığına şahit olduk.

 İlçe yollarımız gerçekten çok kötü durumda, virajlı, hiçbir iyileştirme yapılmayan bu dar yollar asit transferinde kullanılıyor.  Domaniç’ten Tavşanlı ve Emet’e kadar uzanıyor bu transfer. Halk sağlığı için bu ulaşım yolu çok ciddi tehlikeler oluşturuyor. Sık aralıklarla kazaların olduğuna tanıklık ediyoruz. Ölümlü ve yaralanmalı kazalar, asitin yola saçılması neticesinde ortaya çıkan güvenlik zafiyeti ve çevre felaketi had safhada. Bunun için yetkilileri önlem almaya çağırıyoruz. 

Emet İl Genel Meclis Üyesinin sosyal medyada serzenişlerine tanık olduk ve bu paylaşım basına da yansıdı. Artık kendileri de yetersizliklerinin itirafını yapmaktalar. Kütahya’ya hiç hizmet etmeden Kütahya’nın desteğini alan bu iktidarın sorunları çözme ve Türkiye’yi geleceğe taşıma şansı yoktur.

Hepimizin yakından bildiği Kütahya Lisemiz 1890 yılında eğitim hayatına kazandırıldı. Ali paşa veSaray mahalleleri arasında yer alan yaklaşık 130 yıldır şehrimize insan hazinesi kazandıran bir aydınlanma yuvası olan Kütahya Lisemizin yeni binası 2020 yılında depreme dayanıksız olduğu  gerekçesiyle boşaltıldı. Kütahya Lisesinin özelliği 1890 yılından bu yana Kütahya’yı aydın olarak günümüze taşıyan bir lise. 1923 yılında ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere hitabını gerçekleştirdiği lisemiz. 1964 yılında dönemin Belediye Başkanı Abdurrahman Karaa ve  Valisi Ertuğrul Süer tarafından büyük çabalarla yapılarak şehrimize kazandırılan yeni bina ile birlikte lise olarak hizmet vermekteydi. Şehrimizin sosyal, ekonomik ve siyasi hayatına değerler yetiştirmiş bir lisemiz.

Kütahya Lisesi önce geçici bir süre için 30Ağustos mahallesine taşındı. Şimdi ise 10 Haziran’da Siner Mahallesinde yeniden yapılacağına dair Kütahya Valiliği tarafından bir ihale duyurusu yapıldı. Çocuklarımız kendi mahallelerinde okullarına yürüyerek ulaşım sağlarken, şehrin merkezine sosyal ve ekonomik enerji katarken okulların şehir merkezinden dışarı taşındığını görüyoruz. Bu durum ailelere ekonomik olarak çok ciddi yük bindiren bir uygulama olmuştur. Öğrencilerin Siner Mahallesinde yapılması planlanan bu okula ulaşımı zorlaşmıştır. 

Çocuklarının çantasına beslenme, cebine harçlık koyamayan ailelerimiz çocuklarını merkezin dışındaki bu okullara servisle nasıl gönderecekler? Bunu kamuoyu ve yöneticilerimizin vicdanına bırakıyorum. Bu şekilde eğitim hakkı da engellenmektedir. 

Bu uygulama Kütahya’nın 130 yıllık hafızasını, anılarını yok edecek bir uygulamadır. Kütahya Lisesi’nin yeni binası depreme dayanıksızsa sağlamlaştırılabilir veya yerine yenisi yapılabilir. Fakat şehir dışına taşınması kabul edilemez. Bu tip uygulamalarla depreme dayanıklı olmadığı bahanesiyle kamu binalarını yıkarak, taşıma ve yenisini yapma derdine düşmüşken aynı bölgede yer alan Kütahya Lisesinin yanında bulunan 130 yıllık taş binayı da mı yıkacağız? Karşısında bulunan Adliye Sarayı olarak kullanılan Hükümet Konağı’nı da mı yıkacağız? Bütün binaları yıkarak yenisini yapma durumu ciddi bir kamu kaynağı israfıdır. 

Kütahya’da 2020 yılında 29 tane eğitim binası yıkıldı. Pandeminin en yoğun döneminde yıkılması sebebiyle öğrencilerin kalabalık sınıf ortamlarında eğitim almasına sebep olan bu uygulamalar sonucu yıkılan okulların yerine kaç tanesi yapıldı? Geçtiğimiz 2 yıl süresince kaç okul yenilendi ve yeni eğitim dönemine kaç okul yetişecek? Kaç tanesi yerinde yapıldı, kaç tanesi farklı bir yerleşkeye yapıldı? Bu sorularımızın cevabını istiyoruz. 

Bu arada sosyal medyada Sosyal Medya Tavşanlı adlı bir hesapta Tavşanlı Hanımçeşme İlkokulu’nda TÜGVA tarafında yaz okulu açıldığı yönünde bir paylaşım gördük. 8 Haziran 2022 tarihli Yeniçağ Gazetesinde de Manisa’da 10 okulun TÜGVA’nın talebiyle TÜGVA’ya tahsis edildiği haberi yayınlanmıştır.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sormak istiyoruz. İlimizde Tavşanlı’daki Hanımçeşme İlkokulundan başka TÜGVA’ya tahsis edilen okul var mıdır? Varsa kaç tanedir ve isimleri nelerdir? Ne adına TÜGVA’ya tahsis edilmiştir?
Yaz okulları açılması  Kütahya Valiliği’nin, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapamadığı bir uygulamamıdır ki bu gençlerimizin talebi olabilecek bu hizmet TÜGVA’ya transfer edilmiştir. Mütevelli heyetinde Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu TÜGVA hangi sebeple kamu okullarını hizmet için talep etmektedir ve kullanmaktadır?
Sosyal medya hesabından bizim derdimiz davamızdır diyerek çağrı yapılmakta ve toplumun her kesimine hitap eden kurslarımız devam etmekte denilerek halkımız büyük davaya omuz vermeye çağrılmaktadır. 
Soruyoruz bu dava neyin davasıdır?
Devlet okulları neyin davasına hizmet etmektedir? Neyin davasına hizmet edilmesi için talep edilmektedir?
Türkiye Cumhuriyeti devletinin yapısı Anayasa ile belirlenmiştir. Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devletidir, davası da budur. 
TÜGVA’nın iddia ettiği büyük dava neyin davasıdır? Tek adam rejimi davası mıdır? Ülkemizi karanlığa, hukuksuzluğa adaletsizliğe, yoksulluğa, kulluğa mahkum etme davası mıdır?
Bu kursların içeriği nedir? Neden kamuoyundan saklanmaktadır? Kursların içeriği, TÜGVA’nın sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak davet ettikleri büyük dava konusunda ve TÜGVA’ya yapılan tahsisler konusunda Kütahya Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden açıklama bekliyoruz. Kamunun elinde bulunan okullarımızın bu şekilde ne olduğu belli olmayan yapılara tahsis edilmesine ve amacı dışında kullanılmasına da izin vermiyoruz, itiraz ediyoruz."

Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz
Cumhuriyet Halk Partisi
Kütahya İl Başkanı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.