Esnaf'tan aşure ikramı

Yaşam Yayın: 26 Ağustos 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 26.08.2020 09:26:32
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
1485 okunma
Google News

Esnaf'tan aşure ikramı 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir esnaf, halka aşure dağıttı. Yeni Mahalle Adliye Sokak üzerinde, Saniye'de Fast food adlı işyeri sahibi Saniye Yazıcı, ailecek hazırlamış oldukları iki kazan aşureyi vatandaşlara ikram etti. 
Geçtiğimiz ay işyerini açtıklarını belirten Saniye Yazıcı, gerçekleştirdikleri ilk aşure ikramının oldukça ilgi gördüğünü ifade etti. 
İş yeri sahibi, caddeye koyduğu tencere ve kazandan kepçelerle vatandaşlara aşure dağıttı. Saniye Yazıcı, "Aşure tatlısı, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yansıttığı gibi, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı da pekiştiriyor" dedi. Öğle namazı sonrası başlanan aşure ikramı gün boyu devam etti.
Çok sayıda vatandaşın sosyal mesafeye ve maske takma kuralına uyduğu aşure etkinliğine Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'in de katıldığı görüldü.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.