GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK EBEDİYETE İNTİKALİNİN 80. YILINDA SAYGI VE MİNNETLE ANILDI

Gündem Yayın: 12 Kasım 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 12.11.2018 09:24:17
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1918 okunma
Google News

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK EBEDİYETE İNTİKALİNİN 80. YILINDA SAYGI VE MİNNETLE ANILDI
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde Kütahya'da saygı ve minnetle anıldı.
 
Zafer Meydanı’nda düzenlenen anma törenine Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler ile Ali Fazıl Kasap, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, STK Temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Tören Vali Dr. Ömer Toraman, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.
 


Çelenklerin sunulmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05'de sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
 
Zafer Meydanı’nda  saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören bayrakların yarıya indirilmesi ile sona erdi.
 
10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümü anma programıyla devam etti.
Hezar Dinari Kültür Merkezi’ndeki anma programına, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ile eşi, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Anma programı, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Kasım mesajının okunmasıyla başladı.
 
Fatih Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma Kandemir’in “Atatürk’ü tanımak” konulu açış konuşması sonrası öğrenciler tarafından sergilenen "10 Kasım ve Atatürk" gösterisi ile Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirildiği koro büyük beğeni topladı.
 
10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı; resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından ödül verilmesiyle sona erdi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.